Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Under 18 år

 • Fra du er 15-17 år har du pligt til uddannelse, beskæftigelse eller anden aktivitet, der sigter mod, at du gennemfører en uddannelse i overensstemmelse med din uddannelsesplan. Pligten opfyldes for eksempel, hvis du er i lønnet beskæftigelse i mindst 18 timer om ugen, eller hvis du deltager i FGU, frivilligt arbejde, udlandsophold og alternative uddannelses- og beskæftigelsesforløb. Manglende overholdelse af pligten kan medføre, at ungeydelsen efter lov om børne- og ungeydelse standses.
    
 • Du kan få hjælp fra en vejleder, hvis du ikke ved hvad du skal i gang med.
   
 • Du skal kontakte Unge & Uddannelse for at udarbejde en uddannelsesplan med en vejleder, så du kan komme i gang med noget, der leder dig hen i mod dit mål.
    
 • Hvis du afbryder et skoleår/ungdomsuddannelse eller ikke kommer i gang med ungdomsuddannelse efter 9./10. klasse, skal en uddannelsesvejleder fra Unge og Uddannelse hjælpe med at få lavet en ny uddannelsesplan. Hvis du ikke er blevet kontaktet, må du gerne selv henvende jer. Find kontaktoplysninger her.

 Læs mere på Borger.dk

 • Fra august 2019 starter en ny uddannelse for unge under 25 år, der har brug for at kvalificere sig til at tage en erhvervsuddannelse, HF, anden gymnasial uddannelse eller job.
   
 • Du kan ikke selv melde dig ind på uddannelsen, men skal kontakte en uddannelsesvejleder, der kan vurdere om du er i målgruppen. Find uddannelsesvejleder her.

  Læs mere om FGU her.

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.