Gå til hovedindhold

Ildsjæl fra Ikast vinder Kultursamarbejdets Kulturpris

Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland uddeler i år Kulturprisen til Steen Hebsgaard fra Ikast.

19. apr. 2024
  • Læs op

Indhold

    Samarbejdet består af kulturaktører og kommuner i Herning, Skive, Holstebro, Lemvig, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern, Varde og Struer, og prisoverrækkelsen fandt sted ved den årlige generalforsamling, der blev afholdt 18. april i Skive.

    - Jeg er både glad, rørt og beæret. Prisen hviler på et fundament af de frivillige, som jeg har arbejdet sammen med i mange år. Det er dem, der gør, at vi har det kulturliv, vi har i Ikast. Jeg giver lidt af prisen videre til dem, siger Steen Hebsgaard.

    At valget faldt på Steen Hebsgaard glæder Annette Mosegaard, der er formand for Børne-, Kultur- og Fritidsudvalget i Ikast-Brande Kommune.

    - Vi er stolte over, at Kulturprisen går til en af vores lokale ildsjæle. Jeg kender personligt Steen som en yderst flittig, positiv og idérig person. Han har gennem sit mangeårige virke sat markante aftryk på kulturlivet i Ikast-Brande Kommune. Stort tillykke med prisen, udtaler Annette Mosegaard.

    Udvalgsformandens ord er i tråd med nomineringen, som er indsendt af Bakkehusets koordinator Anne Sofie Thorsted og kultur- og spillestedsleder Mette Petrea:

    I over 30 år har Steen Hebsgaard været en utrættelig forgangsperson for kulturen i Ikast og Ikast-Brande Kommune. Steen var med til at starte Bakkehuset for 29 år siden og sidder som aktiv formand for bestyrelsen, arrangementsansvarlig og scenemester. Sidste år fyldte Steen 70 år, og i den forbindelse ønskede han sig kun penge, som han derefter donerede ubeskåret til Bakkehuset. Bakkehuset er kun en lille del af Steens ”kultur CV”. Han har været med til at stifte kulturelt samråd, Unge Sangere, Promenadekoncerter og kommunens kulturpris. Han har været en aktiv del af Ikast Musikliv, han er ofte ordstyrer på lokale debatter og events, han er aktiv foredragsholder - gerne med et musikalsk indslag og er involveret mange flere steder, end der her er spalteplads til. Steen er kulturens ven, og han har været (og er) en betydelig afgørende forskel for kulturen og de mennesker, der er involverede, om det har været med hans skrevne ord som journalist eller som udøvende frivillig i bestyrelser eller på gulvet, så har han fået tingene til at rykke sig. Steen ”is still going strong”, og vi synes, han fortjener denne hyldest mere end nogen anden.  

    Med Kulturprisen følger et diplom samt en pengegave på 15.000 kroner for årtiers inspirerende, igangsættende og involverende kulturarbejde.

    - Steen Hebsgaard er ikke blot en ildsjæl og en arbejdsom mand. Hans smittende humør og engagement har gennem tiden virket som inspiration for de mange andre frivillige, som har været og stadig er med til at skabe, udvikle og drive kulturelle tilbud til borgerne, udtaler Annette Mosegaard.

     

    På billedet ses Steen Hebsgaard sammen med de to kvinder, der står bag nomineringsteksten. Til venstre er det kultur- og spillestedsleder Mette Petrea, og til højre er det Bakkehusets koordinator Anne Sofie Thorsted.

     

    For yderligere information, kontakt: