Hampen

Hampens omkring 360 indbyggere bor i naturskønne omgivelser. Byen var oprindeligt stationsby og en del af "Den skæve bane" fra Langå til Esbjerg. Stationen er nu nedlagt og jernbanesporet omlagt til cykel- og vandrestier. Stierne forbinder landsbyen Funder ved Silkeborg og Brande.

Forrige Næste

Attraktive naturomgivelser og badesø

Hampen ligger midt i smukke og attraktive naturomgivelser i området ved Hampen sø og Plantage. Området er et rekreativt område for hele familien. Rundt om Hampen sø er der en 5 km vandrerute, ligesom der i den tilstødende Palsgård skov er flere afmærkede vandreruter af varierende længde. Hampen Sø er en badesø, og kommunen tester vandkvaliteten sommeren igennem.

Fællesskab og nærvær

I Hampen gør man en stor indsats for at bevise, at landområderne kan udvikle sig positivt. Der er stor tilslutning til byens mange arrangementer. Her kan nævnes den årlige fastelavnsfest, det tilbagevendende biltræf Amerikanerdag og travebanko om Hampen Sø. Der arrangeres efterårs- og julemarked, julesøndag og juletræ i Hallen, og der er fællesspisning to gange om året og bankospil 2 gange om ugen hele året rundt. Det tiltrækker folk fra nær og fjern. Byen pyntes op om sommeren med blomsterkummer, og der er julebelysning til jul.

Læs mere om tilbud til børn og unge, sammenhold og tryghed

Hampen for børn og unge

I Hampen ligger institutionen Regnbuen, som kombinerer vuggestue børnehave og SFO afdeling. Der er ca. 55 børn i alderen fra 0,5 år til ca. 11 år. Ud over dette har Hampen også egen multihal, sportsplads og bytorv, og uden for byen ligger Hampen Motorcrossbane og Hampen/ Gludsted FDF, som også er med til at gøre det til en attraktiv landsby.

Sammenhold og tryghed

Sammenhold, viljestyrke og tryghed er noget mange beboere i landsbyen kan nikke genkendende til. Disse er alle vigtige faktorer for landsbyens eksistens og noget alle både vægter højt og samtidig oplever i deres hverdag.

Hvor findes hvad?

Når du klikker på en farvet prik på kortet, kommer en infoboks op, hvor du kan læse mere.