Skip to main content

Vægtstop

Deltag i et vægtstopforløb og arbejd med varigt vægttab.

Indhold

  Små skridt er vejen til vægttab!
  Vægtstopkurset handler om, at tage små skridt i den rigtige retning.

  Måske har du prøvet et utal af slankekure og ved alt om, hvad sund mad er, men har svært ved at bryde vanerne. Måske har du en tendens til at sætte for store mål og oplever for tit at må kaste håndklædet i ringen. Måske fylder tanker omkring din vægt rigtig meget. Hvis du oplever noget af det, er Vægtstop måske et forløb for dig.

  Hvem kan deltage:

  Forløbet henvender sig til borgere over 18, der har et BMI over 30, og som har brug for særlig støtte til at ændre og fastholde en ny livsstil. Du skal være motiveret for at arbejde med dig selv og skal kunne forpligte dig til hele forløbskonceptet.

  Forløb:

  Forløbet varer 20 uger med i alt 10 mødegange á 2½ time. Vi mødes hver 2. uge.

  Forløbet er et gruppeforløb med løbende optag. Inden opstart vil du blive inviteret til en afklarende samtale for at sikre, at forløbet er det rette for dig. Ved deltagelse på forløbet begynder du på holdet sammen med 3-4 andre nye deltagere.

  Formålet med forløbet:

  Formålet er at starte en proces, der skaber et fundament for det sundere liv, du gerne vil leve. Du arbejder med dét, du ønsker og dét, der passer ind i dit liv.

  Undervisningen:

  Formålet med undervisningen, der er teoretisk, dialog- og øvelsesbaseret, er at give inspiration og kendskab til brug af redskaber og metoder, der hjælper dig til at opdage uhensigtsmæssige mønstre og hjælper dig til at fastholde motivationen for det sundere liv. På forløbet arbejder du ved hjælp af metoden SMÅ SKRIDT med selvvalgte livsstilsændringer.

  Undervisningen omhandler bl.a. oplæg om emnerne:

  • Tanker
  • Sund mad
  • Værdier
  • Bevidst nærvær
  • Spisevaner
  • Reaktionsmønstre ved vaneændring

  Praktiske oplysninger:

  Det er gratis at deltage på kurset, men du skal selv sørge for transport.

  Sted:

  Forløbet foregår på Sundhedscentret, Frisenborgparken 26, 7430 Ikast

  Tilmelding og yderligere oplysninger:

  Deltagelse kræver henvisning fra egen læge eller sygehus afdeling.