Skip to main content

Pressemeddelelse: Energirigtig vejbelysning i Ikast–Brande Kommune

Ikast–Brande Kommune går nu i gang med at udskifte de sidste ca. 5.600 gadelysarmaturer til nye LED armaturer. Et arbejde, der udføres af Aura Energi A/S og forventes at være færdig med udgangen af 2021.

Gadelampe - LED

De nye LED armaturer bruger væsentligt mindre strøm samtidig med, at der er langt længere
levetid på de nye lyskilder.

Beregningerne for den nye belysning viser, at der er en samlet energibesparelse på ca. 600.000 kWh/år, svarende til strømforbruget på ca. 140 parcelhuse pr. år. Med udskiftningen af de ca. 5.600 gadelysarmaturer forventes en økonomisk besparelse i omegnen af 1 mio. kr./år. I forhold til CO2 regnskabet vil der med udskiftningen af de sidste gadelysarmaturer være en besparelse på ca. 125 t CO2.

De 5.600 gadelysarmaturer udgør ca. halvdelen af alle lamper i Ikast–Brande Kommune. Den anden halvdel er udskiftet løbende hen over de seneste 10 år.

Formand for Teknik- og Miljøudvalget Henrik Engedahl udtaler: ”Her har vi et projekt, med flot effekt på flere vigtige parametre: En tydelig klimaeffekt, løbende økonomisk besparelse og samtidig godt oplyste veje og stier til glæde og sikkerhed for trafikkanterne. I byrådet glæder vi os meget til at se dette udført.”

Yderligere information kontakt:
Ingeniør Anna Lind Jensen
Gruppekoordinator for Vej og Park Lene Hoffmann


Pressemeddelelse er sendt den 9. november 2020