Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

EU-sygesikringskort (blå)

Fra 1. august 2014 skal du have det blå EU-sygesikringskort med på rejser i EU-lande. Det blå EU-sygesikringskort sidestiller dig med det aktuelle EU-lands borgere i sygdomstilfælde.

Du skal bruge dit NemID for at benytte løsningen.

 

Gå til Selvbetjening

 

Det tager normalt 2-3 uger fra du bestiller kortet, til du har det, men i ferieperioder kan det muligvis tage lidt længere tid.

 

Vær opmærksom på, at det blå EU-sygesikringskort 'kun' sidestiller dig med borgerne i det EU-land, du besøger. Hvis de skal betale for en behandling, så skal du også. Det betyder, at du risikerer at få en ekstraregning, hvis du får brug for lægebehandling eller medicin i EU-landet.

Hjemtransport i forbindindelse med ulykker eller dødsfald er heller ikke dækket af det blå kort.

Vil du være helt sikker på at undgå kedelige overraskelser, kan du tegne en rejseforsikring hos et forsikringsselskab, før du rejser. 

 

 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.