Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Problemer med at logge på?

Her finder du forslag til løsning af typiske problemer, som man kan støde ind i, når man vil logge på med NemID. Ofte skyldes problemerne forkerte Java-versioner eller Java-indstillinger. Herunder kan du se nogle af de typiske fejl og løsninger primært i browseren Internet Explorer.

Acceptér at Java kører på siden

Hvis der en en gul bjælke i din browser, ligesom på billedet herunder, så skal du give Java tilladelse til at køre. Klik derfor på knappen "Kør altid på dette website". Derefter skal login-boksen gerne dukke op.  
 
Billede af browser med en gul Java-bjælke

Se billedet i en større version her

 
Hvis du oplever, at NemID login-boksen stadig er helt eller delvist væk, så skyldes det ofte, at din computer enten ikke har Java installeret eller at Java ikke er opdateret til nyeste version. 

 • Tjek om du har Java 
  Her kan du tjekke, om du har seneste version af Java (klik på den røde knap med teksten "Verify Java version". Klik derefter på "Run". Kommer teksten "Congratulations" frem, så har du den rette Java-version på din computer).
 • Installere eller opdatere Java 
  For at installere eller opdatere Java skal du hente den nyeste Java version på www.java.com (Klik på den røde knap med teksten "Agree and start free download". Klik på "Kør" eller "Run" derefter).

Java er installeret, men fejler alligevel

Det kan være nødvendigt at afinstallere alle tidligere versioner af Java, inden den nyeste version installeres. For at afinstallere gamle Java-versioner på din computer kan du bruge dette lille program på java.com's hjemmeside (klik på "kør nu", hvis der kommer en gul bjælke. Klik derefter på "Run" i boksen og klik på den røde knap med teksten "I agree to the terms and want to continue).

Java er deaktiveret

Java er et tilføjelsesprogram til din browser, og hvis programmet er deaktiveret her, vil NemID login-boksen ikke blive vist.

Sådan aktiverer du Java i browseren:

 1. Vælg menuen Funktioner -> Administrer tilføjelsesprogrammer
 2. Vælg Vis -> Alle tilføjelsesprogrammer
 3. Find overskriften: Oracle America, inc.
 4. Kontroller at programmerne under dette punkt alle har status 'Aktiveret'
 5. Er de deaktiveret: Marker de enkelte programmer, og klik på knappen 'Aktiver'

Antivirus-program blokerer for Java

Der findes mange forskellige antivirus-programmer, så det er ikke muligt at beskrive hvordan de enkelte programmer indstilles til at tillade brug af Java.
  

Java til andre styresystemer end Windows

Hvis du bruger et andet styresystem end Windows, kan du finde den rigtige Java-version til dit system her   

 
Mere hjælp på nettet

Du kan finde flere forskellige hjælpesider om NemID og Java rundt omkring på nettet.

Her hos NemID - Eller her hvor der er tips til at bruge borger.dk og Java

Du kan også finde vejledninger til NemID og Java til forskellige browsere her 

 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.