Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Bedre kostvaner og mindre overvægt

I Ikast-Brande Kommune spiser 16% af borgerne over 16 år usundt i forhold til de gældende anbefalinger. Det svarer til 4.700 borgere.20% er svært overvægtige, hvilket svarer til 6.000 borgere. På begge områder ligger vi over gennemsnittet i regionen – især omkring svær overvægt.

Kostvaner

EKSEMPLER PÅ INDSATSER: DETTE GØR VI! 

 

  • Samarbejdsaftale med haller om sundere kost i Cafeterier.
  • "Vægstopforløb for voksne" er et forløb på 20 uger med ialt 10 mødegange hver 14. dag. På forløbet arbejdes der med redskaber som mindfulness og ændring af vaner i små skridt.
  • Vægtstopforløbet "Godt på vej" for borgere med tilknytning til Arbejdsmarkedsområdet. Det er rådgiverer i jobcenteret der henviser til forløbet.

 

  • Overvægtsklinik fra 3 år -18 år
  • Kantinen i kommunens administration arbejder efter en fælles besluttet kostpolitik.

Hør mere om de forskellige tilbud for bedre kostvaner og mindre overvægt ved at kontakte Sundhedscenter Frisenborgparken i Ikast: sundhedscenter@ikast-brande.dk

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.