Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Bedre kostvaner og mindre overvægt

I Ikast-Brande Kommune spiser 16% af borgerne over 16 år usundt i forhold til de gældende anbefalinger. Det svarer til 4.700 borgere.20% er svært overvægtige, hvilket svarer til 6.000 borgere. På begge områder ligger vi over gennemsnittet i regionen – især omkring svær overvægt.

Kostvaner

EKSEMPLER PÅ INDSATSER: DETTE GØR VI! 

 

  • Samarbejdsaftale med haller om sundere kost i Cafeterier.
  • "Vægstopforløb for voksne" er et forløb på 12 mdr. med opfølgning efter 3, 12 og 24 måneder. Der er medlemsskab af et lokalt fitnesscenter de første 8 uger af kurset.
  • I 2018 planlægges opstart af vægtstopforløbet "Godt på vej" for borgere med tilknytning til Arbejdsmarkedsområdet.
  • "Vægtstop - forebyggelse før fødsel" er et vægtstopforløb for overvægtige gravide. Målet er at nedsætte andelen af overvægtige børn ved at minimere moderens vægtøgning under graviditeten og forbedre sundhedsvaner.
  • Overvægtsklinik fra 3 år -18 år
  • Kantinen i kommunens administration arbejder efter en fælles besluttet kostpolitik.

Hør mere om de forskellige tilbud for bedre kostvaner og mindre overvægt ved at kontakte Sundhedscenter Frisenborgparken i Ikast: sundhedscenter@ikast-brande.dk

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.