Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Valgplakater

Vigtig information om valgplakater 

Reglerne om opsætning af valgplakater på vejarealet er en undtagelse til hovedreglen om, at der skal ansøges om tilladelse til at placere genstande, herunder skilte, på vejarealet. I perioden fra kl. 12.00 på den 4. lørdag før valgdagen kan valgplakaterne frit opsættes uden tilladelse, så længe regelsættet i vejloven eller privatvejsloven overholdes. Opsætningen kan ske uden tilladelse såfremt plakaterne er opsat på en vejrbestandig plade, der ikke er større end 0,8 m2, og opsætningen i øvrigt overholder lovgivningen.

Du kan finde oplysningerne om opsætning af valgplakater på Vejdirektoratets hjemmeside - vd.dk.

Til de kommende valg har Vejdirektoratet udviklet en "lommeguide" i form af en grafik, der kan downloades til smartphones, så opsætterne af valgplakater kan have guiden på sig, når de sætter plakaterne op. Guiden kan downloades ved at gå til Vejdirektoratets hjemmeside med sin smartphone, gå til undersiden om valgplakater, åbne punktet "Lommeguide" og gemme guiden på telefonen.

Vejdirektoratet bemærker, at valgplakater der er ophængt ulovligt på statsveje vil blive nedtaget på ophængerens regning. Vejdirektoratets driftsentreprenør er kontraheret til opgaven med at nedtage de ulovlige plakater på statsvejene og vores udgifter til nedtagning er ca. kr. 550 pr. plakat inkl. opbevaring frem til afhentning.

En faktura til dækning af Vejdirektoratets udgifter vil således blive tilsendt efter en eventuel nedtagning. Læs mere om processen for nedtagning på Vejdirektoratets hjemmeside.

Ønsker du at læse mere omkring reglerne for valgplakater, så kan du besøge Økonomi- og Indenrigsministeriets hjemmeside.

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.