Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Kommunevåben

Symbolsk kan kommunevåbenets linjer eller pile ses som forbindelserne til og fra kommunen. Åbne udadtil – for internationale handelsmæssige og kunstneriske relationer – eller for pendling og tilflytning. Fra hærvej til Internet

billede af Ikast-Brande Kommunes byvåben

Pilene danner et centrum, et omdrejningspunkt. Flammen er bevægelse. Energi i sin oprindelige form og et symbol på ildsjæle og iværksætteri - kulturelt, sportsligt og erhvervsmæssigt. Med spor tilbage til afbrænding af skov ("Brande") og hede for at dyrke nyt land. Og til at give slip på trængt løntung produktion og udvikle et nyt eksistensgrundlag. Flammen er også det rebelske. Den bryder våbenets symmetri, brænder opad, sprænger rammen. Og giver det liv, kraft, nutidighed og dynamik.

Kommunevåbenets farver er rød og gul (guld) og hvid (sølv). Energi, varme, hjerte, udstråling, dynamik. En så farverig kommune, kulturelt, erhvervsmæssigt, og menneskeligt, kan kun være rød og gul.

Våbenet anvendes altid, når kommunen ønsker at signalere myndighed og autoritet.

Kommunevåbenet skal anvendes på:

 1. brevpapir
 2. øvrige dokumenter/skabeloner (dagsorden, budget, lokalplan, vielsesattester osv.)
 3. præsentationer
 4. visitkort
 5. kuverter
 6. hjemmeside
 7. navneskilte
 8. ID-kort
 9. officielle skilte ved kommunale afdelinger/institutioner
 10. kommunegrænseskilte
 11. kommunale køretøjer
 12. annoncer og brochurer med overvejende officielt eller informativt indhold
 13. beklædning
 14. når kommunen er sekundær afsender (institutioner med eget logo m.v.)

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.