Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Pressemeddelelse - Indvielse af ”Jordforbindelsen”

Invitation til indvielse af den landskabelige park - "Jordforbindelsen"

Billedet viser en skitse til Jordforbindelse

Torsdag den 16. maj kl. 15 - 16:30 vil Ikast-Brande Kommune indvie den landskabelige park "Jordforbindelsen".

Link til invitation

Formanden for Teknik- og Miljøudvalget Henrik Engedahl og formanden for Sundhed- og Omsorgsudvalget Frank Heidemann Sørensen vil sammen med gæsterne foretage den officielle indvielse af parken på utraditionel og smagsfuld vis. Efterfølgende er der lavet et program for eftermiddagen, hvor der vil være tilbud om et par rolige og sanselige aktiviteter til krop, sanser og nærvær for alle aldre.

"Jordforbindelsen" er navnet på en nyplantet landskabelig park i Brande, der skal binde byen sammen med åen og de nærliggende naturområder. Her kan man opsøge naturens positive virkning på sjæl og krop hele året rundt. Parken er stadig ung med spæde træer og buske, men snart vokser den til, og et lille landskab vil træde frem. Områdets gæster vil da kunne opleve tæt skov, lysninger, åbne overdrev, vandløb og små bakker.

Den 3,5 hektar nye skov, der ligger ved Ny Sandfeldvej, er etableret i et samarbejde mellem Grøn Ordning og Ikast-Brande Kommune. I etableringen af området har kommunen nytænkt begrebet skovplantning ved at designe skoven med forskellige rum. Der er for eksempel trygge rum, åbne rum, folkelige rum, vilde rum og fredfyldte rum, der på hver sin måde kan give forskellige sanselige oplevelser, når man går på opdagelse i området. Der er særligt fokus på tilgængelighed, og stierne i området er belagt med kørefast grus, så det er behageligt både for kørestolsbrugere eller hvis man har barnevognen eller en rollator med.

For yderligere informationer kontakt
Skov- og landskabsingeniør Dorthe Overgaard
tlf. 99603246 eller via mail på: doove@ikast-brande.dk
eller
Sundhedsinnovator Peter Thybo
tlf. 99603102 eller via mail på: pethy@ikast-brande.dk

Pressemeddelelse udsendt den 7. maj 2019

 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.