Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Sindets dag 2019: Fra røde løbere til sorte huller

Det plejer at være glamour, smarte mennesker og flotte frisurer, man tænker på, når man hører navnet Dennis Knudsen, men når socialpsykiatrien i Ikast-Brande Kommune sammen med lokalafdelingerne af Sind og Bedre Psykiatri i år inviterer til Sindets Dag, vil frisøren og makeupartisten Dennis Knudsen også lukke døren op til det svære i hans liv, når han deler sine erfaringer med angst, depression og selvmordstanker. Det bliver med udgangspunkt i hans bog: Jeg dør kun én gang, der handler om hans liv, der også er præget af hans opvækst med alkoholisme, incest og voldtægtsforsøg.

Sindets Dag er en international dag med fokus på sindslidelser, og i år er temaet forebyggelse af selvmord.

- Vi i Ikast-Brande Kommune vil gerne være med til at rette et særligt fokus på sindet og psyken, vores to foredragsholdere fortæller om, hvordan man kan komme så langt ud, at man ikke har lyst til at leve mere og så alligevel komme videre, siger Linda Engelbreth, der er leder i socialpsykiatrien i Ikast-Brande Kommune

Afghanistan-veteranen Palle Würtz kommer også og fortæller om, hvordan det var at komme hjem fra udsendelse med militæret og lære at leve med sin PTSD og om hans kamp for at komme videre.

I Ikast-Brande Kommune fejres Sindets Dag 19. september 2019 i Remisen i Brande.

 

Program 19. september 2019 Remisen i Brande

17.00 Dørene åbnes

17.30 Velkomst ved borgmester Ib Lauritsen

17.30 - 18.45 Palle Würtz 

18.45 - 19.30 Standene er åbne, og der udleveres forudbestilte sandwich

19.30 - 21.00 Dennis Knudsen

 

Billetter sælges via https://www.ticketmaster.dk/artist/sindets-dag-billetter/973526 og koster 90 kr. stk. Der kan bestilles en sandwich til 35 kr. den udleveres i pausen.

Evt. overskydende billetter sælges ved indgangen til 125 kr.

 

Historien bag Sindets Dag

World Federation of Mental Health tog i 1992 initiativ til den første World Mental Day (den første verdensomspændende Sindets Dag) med det formål én gang årligt at skabe massiv offentlig opmærksomhed på psykisk sygdom/psykisk sundhed - og støtte til de mennesker, der måtte være berørte af en sindslidelse.

Organisationen angiver hvert år et tema, som de enkelte landes medlemsorganisationer opfordres til at arbejde videre med eller lade sig inspirere af. Læs mere på https://www.wfmh.global/.

I 2019 er temaet forebyggelse af selvmord.

Internationalt fejres dagen 10. oktober, men i Ikast-Brande Kommune har man valgt at fejre dagen 19. september.

Hvis du vil have yderligere oplysninger, kan du kontakte:

Teamleder Heidi Dynesen tlf. 30764876

Teamleder Lene Bollerup tlf. 99603741

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.