Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Pressemeddelelse: Salget af boliggrunde går godt i Ikast-Brande Kommune

I 2018 solgte Ikast-Brande Kommune 26 boliggrunde, godt fordelt i hele Kommunen.

I forbindelse med årsskiftet og byrådets godkendelse af mindstepriser for 2019, har der været et udbud af alle grundene. Ved tilbudsfristens udløb, var der blandt andet indkommet tilbud på 3 boliggrunde i Engesvang.

- Det er meget positivt, at der igen er godt gang i salget af boliggrunde i Engesvang. Tidligere var Engesvang inde i en meget positiv udvikling, men i nogle år, er det gået knapt så stærkt. Det er dejligt, at det ikke kun er i hovedbyerne i kommunen, at der sker en positiv udvikling, siger borgmester Ib Lauritsen.

I 2018 solgte Ikast-Brande Kommune endvidere 16 boliggrunde med overtagelse i 2019. Yderligere blev solgt 3 storparceller - én hvor der er mulighed for at opføre 46 boliger til tæt lav, én hvor der kan opføres 18 etageboliger og én hvor der kan udstykkes 14 boliggrunde.

I hele kommunes opleves der stor efterspørgsel efter muligheden for at bygge nyt. Når der bliver bygget nyt, bliver der i de fleste tilfælde nogle eksisterende boliger ledige, og det giver plads til flere borgere i kommunen.

I Ikast er der sat gang i planlægningen for et nyt boligområde, da Birkelyst som er blevet byggemodnet i 2018, er ved at være udsolgt. I Engesvang er der få grunde til salg, og Byrådet skal derfor snart forholde sig til, hvornår byggemodning af flere boliggrunde skal sættes i gang, så efterspørgslen kan i mødekommes. I Brande er masterplanen for udviklingen af byen ved at være færdig, og det betyder, at lokalplanlægningen for nye boliggrunde skal igangsættes. Byrådet har et aktivt ønsket om, at der er liv i hele kommunen.

Også hvad angår erhvervsgrunde, oplever Ikast-Brande Kommune en øget efterspørgsel.

- Det er altid dejligt at opleve, at det omgivende samfund er optimistiske og har mod på at investere og skabe udvikling, udtaler borgmester Ib Lauritsen.    Her Saelges Boliggrunde 600

Pressemeddelelsen udsendt den 31. januar 2019

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Brande administrationsbygning ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.