Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Ny skole i Brande - vinder af totalentreprise er fundet

Byrådet i Ikast-Brande Kommune har den 8. april 2019 besluttet at tildele totalentreprisen på den nye skole i Brande til NCC Danmark A/S med underrådgiverne GPP Arkitekter A/S, SMAK architects ApS, Sloth Møller Rådgivende Ingeniører A/S og byMunch by- og landskabsdesign ApS.

Byggeriet, der er det økonomisk største i Ikast-Brande Kommunes historie, har haft stor interesse og vinderen er fundet ud af et meget stærkt felt på fem bydende teams.


Den nye skole skal erstatte Præstelundsskolen og skal foruden skole også indeholde fællesbibliotek, borgerservice, lokalhistorisk arkiv, Musikskolen, Ungdomsskolen, tandpleje, sundhedspleje og heldagslegestue for Dagplejen.

NCC 5


- Det bliver hele byens hus. Det bliver et samlingspunkt, der tilfører Brande nye muligheder og forener læring, kultur, natur og bevægelse. Den særlige placering midt i parken er helt unik, og projektets intentioner om at styrke dette grønne frirum gør, at vi får et sted, hvor folk færdes på tværs af alder og aktiviteter ikke bare indenfor, men også udenfor, udtaler borgmester Ib Lauritsen.


Formand for Børne- og Undervisningsudvalget Simon Vangaard, er især begejstret for de læringsmiljøer, den nye skole tilbyder eleverne:
-Det er afgørende, at eleverne synes, det er sjovt at lære - også for underviseren. Børn og unge har forskellige forudsætninger og forskellige måder at lære på, og det stiller store krav til de rum og læringsmiljøer, vi tilbyder dem. Vinderprojektet lever i den grad op til vores krav om fleksibilitet og bevægelse i både leg og læring - og især indfrier det, at der skal være rum til at være en del af både store og små fællesskaber.

Nu starter en proces med at få de sidste detaljer forhandlet på plads. Vinderforslaget bliver offentliggjort den 23. april 2019 på et borgermøde i Brande (der kommer yderligere information ud snarest muligt). Herefter starter en dialog- og brugerinddragelsesproces, hvor udvalgte grupper skal være med til at kvalificere forslaget, så det passer til netop de funktioner og brugere, bygningen skal indeholde.

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.