Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Pressemeddelelse: Sindets Dag i Ikast-Brande - om unge og psykisk sårbarhed

Tirsdag den 9. oktober markerer Ikast-Brande Kommune Sindets Dag med to foredrag om anoreksi og unge og psykisk sårbarhed.

Vanessa Joy holder foredrag om, hvordan det er at leve med anoreksi, mens debattør Lisbeth Zornig Andersen fortæller om unge på kanten, der mister fodfæstet. Til arrangementet kan du møde en række foreninger og andre aktører, som vil fortælle om deres arbejde med sindslidelser og psykisk sårbare.

Bag arrangementet står Socialpsykiatrien i Ikast-Brande Kommune og lokalafdelingerne af SIND og Bedre Psykiatri.
 

Program

Arrangementet foregår den 9. oktober i Hjertet i Ikast.

 • Kl. 17.00-17.30
  Standene er åbne: Bedre Psykiatri, PsykInfo, SIND, Netværksprojektet, ProMidt og Socialpsykiatrien i Ikast-Brande
 • Kl.17.30-18:30
  Foredrag ved Vanessa Joy 'At leve med anoreksimonstret'
 • Kl. 19.30-21.00
  Foredrag ved Lisbeth Zornig Andersen 'Unge på kanten'.

Køb billetter

Billetterne koster 90 kroner + gebyr. Hvis du ønsker en sandwich i pausen, skal du købe den sammen med billetten på Ticketmaster.dk
  

Foredrag med Vanessa Joy

'At leve med anoreksimonstret' er et foredrag til det voksne publikum, som vil vide mere om livet med en spiseforstyrrelse i familien. Foredraget henvender sig både til fagfolk, pårørende, venner og bekendte af familier til spiseforstyrrede, der ønsker at få mere indsigt i sygdommen. Vanessa Joy holder foredraget med sin mor. Sammen fortæller de, hvordan det er at leve med en spiseforstyrrelse og om, hvordan en alvorlig spiseforstyrrelse påvirker de pårørende.

Foredrag med debattør Lisbeth Zornig

Lisbeth Zornig Andersens foredrag 'Unge på kanten' handler om, at stadig flere unge taber kampen om det gode liv og mister fodfæstet i livet. Nogle vender frustrationerne indad og straffer sig selv med selvskade, spiseforstyrrelser og selvmordstanker. Andre vender frustrationen udad, som pigen fra Kundby, der planlagde bomber mod skoler. Mange andre kæmper med angst, stress og misbrug af rusmidler, samtidig med, at risikoen for at havne i arbejdsløshed, kriminalitet og et liv i social isolation vokser - også selv om man kommer fra en ressourcestærk middelklassefamilie. Lisbeth Zornig Andersen gennemgår i dette foredrag årsager til det stigende antal unge, der er på kanten af samfundet.

 

For yderligere oplysninger

Socialpsykiatrien i Ikast-Brande Kommune:

 • Teamleder, Heidi Dynesen, tlf. 30764876
 • Teamleder, Lene Bollerup, tlf. 99603741
 • Bedre Psykiatri: Anette Nees, tlf. 28185452
   

 
Sindets Dag 2018

 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.