Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Interesseret i at blive nævning eller domsmand?

Omkring 10.000 danskere er med til at dømme i straffesager ved domstolene. Du kan nu blive en af dem. Først skal du bare lige udfylde en ansøgning om at komme med på grundlisten over lægdommere i Ikast-Brande Kommune. Derefter kan du blive udtrukket og bedt om at hjælpe med at vurdere i en straffesag. Ansøgningsfristen er den 4. januar 2019.

Vestre Landsret Af Fotograf Lars Guldager

Ansøgningsskema og yderligere info

Det er helt almindelige borgere, som hjælper den juridiske dommer med at vurdere spørgsmål om skyld og straf. De såkaldte lægdommere har samme indflydelse som de juridiske dommere og bliver udtaget for fire år ad gangen. 
Du finder ansøgningsskema og flere oplysninger her  

 

Informationsvideo

I videoen kan du se, hvad man laver som lægdommer.
Klik her for at se videoen ovre på Youtube i stedet

 

 


 
(Foto: Lars Guldager)

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000

Brande administrationsbygning ||  Nørre Snede administrationsbygning

 
E-mail og Digital Post

Kontakt ved generel henvendelse (uden cpr.nr.)
Kontakt ved personlig henvendelse (med cpr.nr.)

 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.