Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

”Jordforbindelsen" er navnet på en ny plantet skov i Brande

Skovrejsningsprojekt i Ikast-Brande Kommune skal skabe sundhed og være et folkeligt samlingspunkt for kommunens borgere.

Billedet viser børn, der deltager Skovprojekt

"jordforbindelsen" (den nye skov) er plantet ved Ny Sandfeldvej, Brande. Det er planen. at den 3,5 hektar store skov skal binde byen sammen med åen og naturområder samt bruges aktivt af børn, unge, voksne og ældre. 

 Der er særligt fokus på tilgængelighed, så børn, mennesker ramt af stress og mennesker med fysiske handicap eller psykiske udviklingsforstyrrelser kan færdes der.

Etablering
I etableringen af "Forbindelsen" har vi nytænkt begrebet skovplantning ved at designe skoven med forskellige rum. Der er for eksempel trygge rum, åbne rum, folkelige rum, vilde rum og fredfyldte rum, der på hver sin måde kan være både mentalt sundhedsfremmende, sygdomsforebyggende og et samlingspunkt for alle borgere i Brande og omegn, forklarer Dorthe Overgaard, der er skov- og landskabsingeniør i Ikast-Brande Kommune.

Skoven er nyplantet, så lige nu er de fleste af træerne små. Men om tre til fire år er træerne så store, at det er blevet til skov, siger Dorthe.

Der er plantet forskellige træer - blandt andet spidsløn, kirsebærtræer, birk og egetræer, og så var der en del ældre fyrretræer i området i forvejen.

I dag har vi taget næste skridt i etablering af skoven og har plantet frugttræer sammen med børn fra Vibereden og formanden for Teknik og miljøudvalget Henrik Engedahl. Endnu er der ikke foretaget en officiel indvielse, men den er planlagt til foråret, når det hele bliver grønt igen.

Skoven er etableret med 395.000 kroner fra Grøn Ordning fra Energistyrelsens puljemidler.Desuden er der givet 75.000 kroner fra sundheds- og omsorgsudvalgets pulje i Ikast-Brande Kommune.

Handicapvenlig 
Skoven er indrettet med rum, hvor børnehavebørnene kan lege trygt og med vilde stier, hvor de kan på opdagelse og finder spændende dyr og planter. Skoven er handicapvenlig, og det betyder, at Brande Åcenters beboerne kan opleve, dufte, finde ro, grine sammen og komme rundt i skoven, selvom de sidder i kørestol, understreger Dorthe Overgaard.

Et nyt fænomen i Danmark 
Sundhedsskove er et nyt fænomen i Danmark, og for at opnå det bedst mulige resultat har Ikast-Brande Kommune samarbejdet med LiebhaverSkovfogeden Claus Hemmingsen, der i knap 20 år har arbejdet med skovrejsningsprojekter og i en årrække har interesseret sig for, hvordan skoven kan indrettes med forskellige rum, stier, udkigspunkter, varieret vegetation og et dyreliv, der kan understøtte terapeutiske virkemidler, forebygge stress og fremme folkesundheden.

Skoven i Ikast-Brande Kommune er indrettet med plads til mange forskellige aktiviteter og bevægelse. Der er naturområder, hvor du uforstyrret får følelsen af at være ét med naturen, og der er plads til fællesskab for blot at nævne nogle af de muligheder, naturområdet rummer, forklarer Dorthe, der  glæder sig til at se skoven vokse frem og blive brugt af børn, unge, voksne og ældre borgere i Brande

Billedet viser børn, der deltager Skovprojekt

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000

Brande administrationsbygning ||  Nørre Snede administrationsbygning

 
E-mail og Digital Post

Kontakt ved generel henvendelse (uden cpr.nr.)
Kontakt ved personlig henvendelse (med cpr.nr.)

 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.