Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Pressemeddelelse - Kick off - så er vi igang

Torsdag aften havde 120 Ejstrupholmere, fire kommunale planlæggere og én proceskonsulent fra Hele Landet – Sociale Arkitekter, sat hinanden stævne i en sommervarm hal.

Ikast-Brande Kommune var vært og anledningen var behovet for en opdateret lokalplanen for Ejstrupholms bymidte.

Torsdag aften havde 120 Ejstrupholmere, fire kommunale planlæggere og én proceskonsulent fra Hele Landet - Sociale Arkitekter, sat hinanden stævne i en sommervarm hal. Ikast-Brande Kommune var vært og anledningen var behovet for en opdateret lokalplanen for Ejstrupholms bymidte.

Den eksisterende lokalplan blokerer for udviklingen i hovedgaden. Lukkede butikker kan ikke transformeres til f.eks boliger, sådan som planen er udformet i dag. Tomme butikslokaler signalerer en stilstand, som ikke holder stik med det kreative initiativ og den handlekraft som udfolder sig i Ejstrupholm. En handlekraft der sidst har frembragt bevægelsesprojektet Sløjfen.

"Når vi tager fat i hovedgaden, kan vi ligeså så godt se på midtbyen generelt og på det store grønne område, som ligger midt i byen som en uopdaget skat" siger kommunens landskabsforvalter Mette Holm. "Vi er allerede i færd med at undersøge vandkvaliteten i vandløbet, og vurdere hvad vi kan gøre for at rense det op. Området har stort potentiale til at blive en rekreativ pendant til bevægelsesprojektet Sløjfen" fortsætter hun. "På den måde kan Ejstrupholm øge mangfoldigheden i sine tilbud til nuværende og kommende borgere".

Før lokalplanen kan udformes, skal der formuleres en vision. Visionen beskriver, hvad Ejstrupholmerne drømmer om for deres by, de næste 10 - 15 år. Den er vigtig for det fælles fodslag, og den er afgørende hvis man vil ha' lydhørhed på ansøgninger til fondene.

I torsdags handlede mødet om at samle lokalkendskab ind om hovedgaden, torvet og det grønne område midt i byen. Hvad ønsker Ejstrupholmerne sig i fremtiden for de tre fokuspunkter? Hvor vil man gerne opholde sig, og hvor vil man gerne kunne komme sikkert frem. Ønsker man sig andre boligudbud end de man allerede har, skal trafikken reguleres o.s.v.

Parkering, bycafé, sivegade, pladser, stier og hængekøjer, hundeskov, bordwalks og udendørsservering er bare nogle få af mange forslag som deltagerne skrev på små flag som blev stukket i kortet over byen. Tilbage i kommunens Planafdeling samles og kategoriseres alle ideerne, så de kan danne grundlag for den næste workshop, som er allerede nu på torsdag, den 31. maj.

"Vi har ikke realiseringsmidler med os i denne omgang" siger projektleder Jeanette Ishi Lehn "Men det skal ikke tage modet fra byen. Visionen har en udviklingsplan som overbygning. En udviklingsplan viser byens prioriteringer, og den rækkefølge byen ønsker at realisere deres ideer i. Man er derfor meget tættere på at kunne søge midler til det første projekt, end før processen, da ønskerne var mere diffuse og byen mere delt".

Programmet for processen er kort og intens. Sidste møde er i september og inden da ligger en lang sommerferie. "Vi opfordre alle til at deltage præcis dér, hvor man kan få det til at passe ind i sit eget program. Jo flere som bidrager, jo bedre bliver resultatet. Det er meget bedre at deltage lige der hvor man kan, end at blive væk fra det hele" siger projektleder Jeanette Ishi Lehn.

Alle forberedende Projektcaféer foregår i hallen. Se alle de øvrige kommende arrangementer herunder. Alle arrangementer har åben deltagelse. Alle kan deltage!

Bytorvet , Bygaden og Byfælled Den 31. maj kl. 19.00 - 21.00 i Ejstrupholm Hallen Ideer til de tre nedslagspunkter udvikles og prioriteres

Projektcafé i Ejstrupholm hallen Den 7. juni kl. 19.00 - 21.00 Projektcafé for Bytorvet, Bygaden og Byfælleden. Støtte og sparring på udførelse af idéer.

Bytorvet Den 23. juni kl. 12.00 - 15.00 Idéerne testes på stedet og vurderes af byens borgere.

Projektcafé i Ejstrupholm hallen Den 14. august kl. 19.00 - 21.00 Projektcafé for Bygaden og Byfælleden. Støtte og sparring på udførelse af idéer.

Bygaden
Den 25. august kl. 12.00 - 15.00
Idéerne testes på stedet og vurderes af byens borgere.

Projektcafé i Ejstrupholm hallen
Den 30. august kl. 19.00 - 21.00
Projektcafé for Byfælleden. Støtte og sparring på udførelse af idéer.

Byfælled
Den 8. september kl. 12.00 - 15.00
Idéerne testes på stedet og vurderes af byens borgere. 

Har du spørgsmål kan du kontakte
Mette Holm
, planlægger og landskabsforvalter - tlf. nr.: 9960 3314
Jeanette Ishi Lehn, planlægger og arkitekt - tlf. nr.: 9960 3311

Billedet viser at salen er fyldt op - forrige Kick Off møde

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000

Brande administrationsbygning ||  Nørre Snede administrationsbygning

 
E-mail og Digital Post

Kontakt ved generel henvendelse (uden cpr.nr.)
Kontakt ved personlig henvendelse (med cpr.nr.)

 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Ikast-Brande kommune, som vedrører Borgerservice. Så kan vi vejlede dig. Vær opmærksom på, at vi ikke må behandle spørgsmål, hvor der indgår personfølsomme oplysninger.