Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Elite Miljø vinder CSR People Prize 2017

Servicevirksomheden Elite Miljø har netop vundet CSR People Prize 2017, som går til virksomheder, der tager et særligt socialt ansvar. Det er især et nyskabende samarbejde med Ikast-Brande Kommune og 3F, som sikrer Elite Miljø sejren.

Pris til Elite Miljø

Foto: Ard Jongsma

Det var servicevirksomheden Elite Miljø med hovedsæde i Horsens, som løb med prisen og æren sammen med Trinity Hotel & Konference Center, da de to virksomheder tirsdag den 7. november blev tildelt CSR People Prize 2017. Prisen blev overrakt ved konferencen Grib Verdensmålene!, der blev afholdt i Industriens Hus på Rådhuspladsen i København.

Det er VFSA - Virksomhedsforum for Socialt Ansvar - som står bag CSR People Prize, der er blevet uddelt hvert år siden 1999. Med prisen vil VFSA hylde de virksomheder, som tager et særligt socialt ansvar ved fx at forebygge sygefravær på arbejdspladsen, fastholde medarbejdere, der er i fare for at glide ud af arbejdsmarkedet, eller ved at give en chance til mennesker på kanten af arbejdsmarkedet.

Det er i høj grad et nyskabende samarbejde med bl.a. Ikast-Brande Kommune, som gjorde Elite Miljø til vindere af prisen. Samarbejdsmodellen går ud på, at kommunen sammentænker sine rengøringsopgaver med beskæftigelsespolitikken mens Elite Miljø forpligter sig til at tage imod 15 langtidsledige i et kombineret praktik- og opkvalificeringsforløb. Virksomheden stiller jobgaranti til de personer, som gennemfører forløbet.

En helt ny løsning

På ti måneder har syv gennemført forløbet og er kommet i job. Og hver gang en af praktikanterne får job, tager Elite Miljø en ny ind.

"Elite Miljø har i samarbejde med Ikast-Brande Kommune skabt en helt ny løsning. Ved at stille jobgaranti og tænke på tværs af traditionelle udbudsformer viser Elite Miljø, at det kan lade sig gøre at skabe en god forretningsmodel samtidig med, at man giver mennesker på kanten af arbejdsmarkedet en hjælpende hånd. Det er blandt andet derfor, at Elite Miljø er dette års vinder af CSR People Prize for store virksomheder," lyder det i juryens begrundelse for at tildele Elite Miljø CSR People Prize.

Mette Rønnau, direktør for viden- og netværkshuset Cabi og formand for juryen, er imponeret af det offentligt-private innovationsarbejde, som har været med til at rykke en lang række mennesker fra ledighed til job.

"Samarbejdet mellem Elite Miljø og Ikast-Brande Kommune er et lysende eksempel på, hvordan kommuner og virksomheder kan gå sammen og skabe en vindersag for alle parter. Virksomheden sikrer sig arbejdskraft mens kommunen får langtidsledige videre i job. Det er en gevinst for det enkelte menneske og også en stor gevinst for samfundet," siger Mette Rønnau.

Ny kanal til at rekruttere medarbejdere

Annette Vindstrup Jensen, regionsdirektør i Elite Miljø er meget glad for, at Ikast-Brande Kommune var interesserede i at samarbejde på en ny måde. Samtidig har modellen vist sig som en effektiv metode til at fremtidssikre virksomheden.

"Det er meget tilfredsstillende, at vi har fundet en model, hvor det offentlige og private virksomheder arbejder mere intelligent sammen, og hvor vi ikke kun skal konkurrere på pris, når det kommer til udbud. For os er det her også en rekrutteringskanal, for når vi ser ti år frem, kan vi se, at vi ikke kan hente de medarbejdere, vi har brug for ad de traditionelle kanaler. Men her får vi loyale, specialiserede medarbejdere, så det har enorm værdi," siger Annette Vindstrup Jensen.

Elite Miljø skaber job til flygtninge

Foruden samarbejdet med Ikast-Brande Kommune tager Elite Miljø også et socialt ansvar på en række andre områder.

Der er et stærkt fokus på forebyggelse og sygefravær samt fastholdelse og trivsel. Virksomheden arbejder med inklusion af en lang række mennesker som eksempelvis flygtninge via den nye Integrationsgrunduddannelse (IGU), og Elite Miljø har allerede taget FN's Verdensmål for bæredygtig udvikling ind som en del af forretningen.

CSR People Prize blev overrakt af H.K.H. Prins Joachim ved konferencen Grib Verdensmålene!, som VFSA arrangerede i samarbejde med DI og Global Compact.

CSR People Prize uddeles i to kategorier: En til mindre virksomheder med under 100 ansatte, hvor Trinity Hotel vandt foran Nordisk Tang og Egon Olsen & Søn. Og en kategori for store virksomheder med over 100 ansatte. Her vandt Elite Miljø foran NCC Construction og DK Company.

 

Pressemeddelelse udsendt af VFSA den 7. november 2017

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.