Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Vil du være organdonor?

Når hjernedød er erklæret, bliver organdonation en mulighed. Har du taget stilling?

Hjernedød er et uigenkaldeligt ophør af alle hjernens funktioner på grund af akut svær hjernesygdom eller hjerneskade. Hvis man er hjernedød, er man død - også selv om kroppens funktioner midlertidigt bevares ved hjælp af en respirator. Før patienten erklæres hjernedød, har lægerne forsøgt alt, hvad der er muligt for at redde patientens liv. Der findes ingen behandling, der kan bringe personen tilbage til livet, efter at hjernedøden er indtrådt.

Hvis afdøde ikke er registreret i donorregistret eller ikke bærer et donorkort vil det være de nærmeste pårørende, der bliver bedt om at tage stilling til organdonation. Det er derfor vigtigt, at du tager stilling til organdonation og fortæller dine nærmeste, hvad du mener.


Du kan læse mere om organdonation her hvor du også kan tilmelde dig Donorregisteret.

Se også videoen her:

Hvorfor er det vigtigt at tage stilling?

Hvad kan jeg vælge at donere?

Hvordan tilkendegiver jeg min holdning til organdonation?

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.