Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Bjørn Nørgaard statuette sætter fokus på erhvervsuddannelserne

Fra fredag den 10. november til torsdag den 16. november kan du opleve en Bjørn Nørgaard bronze-statuette på biblioteket i Ikast. Statuetten er på rundtur i Business Region Midtvests syv kommuner, der er værter for DM i Skills, som afholdes i MCH Messecenter Herning den 18. - 20. januar 2018.

 Bjørn Nørgaard statuette

SkillsDenmark modtog den flotte statuette i 2012, da organisationen fik Praktikpladsprisen af Dansk Industri og CO-industri. Statuetten har siden været brugt som en vandrestafet mellem værterne for DM i Skills. Mange virksomheder har i stigende grad udfordringer med at finde kvalificeret faglært arbejdskraft, og Bjørn Nørgaards statuette er et symbol på, at der i Danmark er brug for flere unge, der tager en erhvervsuddannelse.

For at vække de unges interesse afholder SkillsDenmark hvert år et stort Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge deltager og konkurrerer inden for en bred vifte af fag om at blive landets bedste. De unge kæmper inden for fag som flisemurer, frisør og bygningssnedker for at nævne et par eksempler på de godt 40 fag, der er tilmeldt konkurrencen. Det seneste DM i Skills løb af stablen i januar 2017 i Aalborg, hvor knapt 55.000 mennesker lagde vejen forbi. Det gør DM i Skills til det største uddannelsesevent i Danmark.

Bjørn Nørgaards statuette startede sin rejse i Ringkøbing-Skjern og har været forbi Holstebro, Lemvig, Struer og Skive, inden den kommer til Ikast-Brande. Den 17. november overdrager borgmester Carsten Kissmeyer statuetten til Hernings borgmester Lars Krarup på Herning Bibliotek, hvor statuetten ender sin rejse i Business Region MidtVest.

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.