Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Ikast-Brande kommune er med, når Fødevarestyrelsen sætter fokus på Nøglehullet

Ikast-Brande kommune bakker op, når Fødevarestyrelsen fra torsdag den 9. marts skyder kampagnen ”Spis sundt - uden det gør ondt” i gang. Kampagnen sætter fokus på den gode smag og Nøglehulsmærkede produkter, og som en del af kampagnen vil 10 produkter løbe afsted med titlen ’Årets Nøglehulsprodukt 2017’ i en række forskellige kategorier.

Fra torsdag den 9. marts til søndag den 26. marts har forbrugerne mulighed for at stemme på deres Nøglehulsfavoritter i konkurrencen 'Årets Nøglehulsprodukter 2017' i forskellige kategorier inden for brød, pålæg, ost og færdigretter. De fødevarer, som får flest forbrugerstemmer, vinder titlen som 'Årets Nøglehulsprodukt 2017'.

Alle forbrugere, der stemmer, kan samtidig deltage i lodtrækningen om gavekort på op til 2.000 kr. til dagligvarebutikker. Kåringen af årets Nøglehulsprodukter sker torsdag den 6. april.

I Sundhedscentret, Frisenborgparken 26, Ikast, vil man på 1. sal kunne finde en Nøglehuls-stand, hvor man har mulighed for at stemme på sine Nøglehulsfavoritter og dermed deltage i konkurrencen.   

Her vil man også kunne finde opskrifter og inspiration til Nøglehulsmærkede retter og en sundere livsstil.

Kampagnen 'Spis sundt - uden det gør ondt' skal vise danskerne, at det ikke behøver at gå ud over den gode smag, når de vælger Nøglehulsmærkede produkter. Og med kåringen af 'Årets Nøglehulsprodukter 2017' bliver den gode smag fejret.

"Vi er meget glade for, at rigtig mange kommuner har valgt at være med til at fejre den gode smag sammen med os. Kommunerne er dem, der har den tætte dialog med borgerne, og de er derfor en rigtig vigtig samarbejdspartner for os" siger Else Molander, kontorchef i Fødevarestyrelsen.

Læs mere om kampagnen på www.nøglehullet.dk

 

Fakta om konkurrencen 'Årets Nøglehulsprodukter 2017'

Fødevareproducenter og dagligvarebutikker har haft mulighed for at indstille Nøglehulsmærket brød, pålæg, ost og færdigretter til konkurrencen. Nøglehulsprodukterne skal leve op til en række kriterier for indhold af fedt, sukker, salt samt kostfibre og fuldkorn.

Forbrugerne kan deltage i afstemningen i konkurrencen på nøglehullet.dk. Alle, der stemmer, kan samtidig deltage i lodtrækningen om gavekort på op til 2.000 kr. til dagligvarebutikker.  

Kåring af 'Årets Nøglehulsprodukter 2017' sker den 6. april 2017 på Hotel- og Restaurantskolen i Valby.

Konkurrencen gennemføres i samarbejde med Saltpartnerskabet, der består af DI Fødevarer, Landbrug og Fødevarer, Dansk Erhverv, HORESTA, Hjerteforeningen, Hjernesagen, Forbrugerrådet TÆNK, Kræftens Bekæmpelse, Diabetesforeningen, Kost- og Ernæringsforbundet, COOP, DSK, Dansk Supermarked, Danske Slagtemestre, Bager- og Konditormestre i Danmark, Gigtforeningen, Dansk Hypertensionsselskab, Lagkagehuset og Fødevarestyrelsen.

Læs mere om Saltpartnerskabet på http://altomkost.dk/fakta/mad-og-drikke/foedevarer/salt/saltpartnerskab/


Fakta om Nøglehullet

Nøglehullet er Miljø- og Fødevareministeriets officielle ernæringsmærke, der på en enkel og synlig måde gør det nemmere for forbrugerne at finde de sundere fødevarer. Fødevarer med Nøglehullet lever op til et eller flere krav for indholdet af fedt, sukker, salt eller kostfibre.

En undersøgelse lavet af YouGov for Fødevarestyrelsen viser, at mere end ni ud af ti forbrugere kender mærket, og knap tre ud af fire ved, at mærket sidder på produkter, der repræsenterer 'Et sundere valg'.

Læs mere på www.altomkost.dk/noeglehullet/ 

 

Kontakt: Lene Steinke, Tlf.: 9960 3107, Mail: isjoh@ikast-brande.dk

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.