Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Kandidater klædes på til valgkamp i Ikast-Brande Kommune

Forud for byrådsvalget den 21. november tilbyder Ikast-Brande Kommune igen en uddannelse til nye kandidater. Over fem aftener vil kommunens fire direktører introducere deltagerne til kommunens virksomhed inden for forskellige emner og områder. Formålet er at klæde kandidaterne godt på, så de kan bevæge sig på mere sikker grund, når de skal ud og føre valgkamp.

Uddannelsen blev første gang udbudt forud for byrådsvalget i 2013, hvor ca. 30 kandidater deltog på hver af uddannelsens fem moduler.

Målgruppen er først og fremmest nye kandidater, men de mere erfarne kandidater er også velkomne. På hvert modul er der - ud over gennemgangen af forskellige emner - også plads til en dialog om konkrete cases, ligesom der er tid til at drøfte tendenser og udfordringer. Hvert modul suppleres med en række faktaark om emnerne.

- I 2013 fik vi mange positive tilkendegivelser om uddannelsen, der skal ruste kandidaterne til at træde ind i byrådet og den kommunale verden. Det har derfor været naturligt for os at udbyde forløbet igen forud for det kommende byrådsvalg, fortæller kommunaldirektør Henning Hansen og understreger:

- Det er vigtigt for os at skabe et åbent og fortroligt rum med plads til kandidaternes spørgsmål og kommentarer undervejs. Spillereglerne er, at det, der bliver sagt på uddannelsen, ikke må bruges af politiske modstandere i den efterfølgende valgkamp.

Plan for uddannelsen

Undervisningen løber af stablen i perioden fra den 5. til den 20. september. 


Tidspunkt


Sted
 


Hovedemner

 

Tirsdag den

5. september,

kl. 17.00 - 19.30

 

Lønborggård

Nortvigvej 9

8766 Nørre Snede

 

Introduktion til kandidatuddannelse

Byrådets arbejde

Onsdag den

6. september,

kl. 17.00 - 19.30

 

Ejstrupholm Hotel

Søndergade 25

7361 Ejstrupholm

 

Store udfordringer

Økonomi

Arbejdsgiverrollen

Erhverv

Torsdag den

14. september,

kl. 17.00 - 19.30

 

Hotel Dalgas

Storegade 2

7330 Brande

 

0-18 årige

Psykiatri og Handicap

Tirsdag den

19. september,

kl. 17.00 - 19.30

 

Pårup Kro

Ringkøbingvej 1

7442 Engesvang

 

Sundhed

Ældre

Aktive borgere

Onsdag den

20. september,

kl. 17.00 - 19.30

 

Hotel Medi

Rådhusstrædet 8

7430 Ikast

 

Beskæftigelse

Borgerservice

Teknik

 

Sagt om uddannelsen

Kandidater, der deltog på kandidatuddannelsen i 2013, har sagt:

• Gode og indholdsrige aftener, der har været meget interessante. Faktaarkene er rigtig gode og meget informative sammenholdt med plancherne fra møderne. Mødet om økonomi og mødet om arbejdsmarkedsforholdene og projekt Vestergade var meget oplysende.

• Måden med dialog mellem Ikast-Brande Kommune og kandidaterne er meget givtigt, og der er jo ikke nogle af emnerne, der ikke er relevante.

• Jeg synes, at det er et rigtigt godt initiativ af Ikast-Brande Kommune, og det har været udbytterigt at deltage til informationsmøderne, idet jeg har fået et bedre indblik i det kommunalpolitiske system på en lavpraktisk måde.

• For mig har det været en virkelig god mulighed for at lære min kommune og dens stærke såvel som svagere sider og udfordringer at kende.

 

Pressemeddelelse udsendt den 8/6 2017

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.