Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Der er konstateret skimmelsvamp på Præstelundskolen

Præstelundskolen i Brande har i forbindelse med en undersøgelse rekvireret af skolen og kommunens tekniske afdeling fået konstateret skimmelsvamp i udskolingens lokaler (på Storetorv). Resten af skolens område er ikke berørt. Undersøgelsen blev rekvireret, da en lærer følte ubehag ved at opholde sig i et af klasselokalerne. Præstelundskolen og skolechefen fik undersøgelsens resultater omkring middag fredag den 27/1.

Undersøgelserne er udført af det rådgivende ingeniørfirma OBH-gruppen og deres rapport konkluderer, at skimmelsvampen har et omfang, der gør, at der ikke længere må være elever og lærere i udskolingens lokaler, som bliver spærret af.

Det betyder, at Præstelundskolen ikke har mulighed for at tilbyde skolegang til 7. og 8. årgang i uge 5. Skolen arbejder ihærdigt på at finde en løsning fra uge 6. Resten af skolens område er ikke berørt af skimmelsvamp, og der er derfor ingen ændringer for 0. til 6. årgang. Der er lavet en særlig plan for 9. årgang, som skal møde ind på skolen mandag morgen.

Embedslægen er kontaktet og vil, på baggrund af de tekniske undersøgelser, udarbejde en sundhedsfaglig vurdering, som kan være klar i løbet af 14 dage. Embedslægen understreger, at langt de fleste børn og voksne ingen gener får, hvis de udsættes for fugt og skimmelsvamp, men at man selvfølgelig skal være opmærksom på irritation i øjne, næse, øvre luftveje og hovedpine.

Forældre og medarbejdere er blevet informeret på forældre- og personaleintra, og skolen informerer løbende på egen hjemmeside i takt med, at der lægges information på forældre- og skoleintra.

Pressemeddelelse udsendt den 27/1

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.