Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Initiativer klar til opsagte medarbejdere

Ikast-Brande Kommune og Siemens Gamesa iværksætter en plan med tilbud til de i alt 359 medarbejdere i Brande, Herning, Vejle og Syddanmark, der i sidste uge blev ramt af de varslede afskedigelser på vindmøllefabrikken.

Ikast Brande Kommune og Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord står sammen om at skaffe midler til en koordineret indsats for alle berørte medarbejdere fra Siemens Gamensa i Jylland, Dette med en række initiativer, der skal hjælpe de opsagte medarbejdere fra Siemens Gamesa hurtigt videre til nye jobs.

Det er kommunens ambition at sikre et solidt samarbejde med virksomheder og faglige organisationer om at hjælpe alle afskedigede medarbejdere i job.

- Det er selvfølgelig en trist situation at skulle opsige medarbejdere, men vi er glade for det samarbejde, vi har med kommunen om at få dem hurtigt i gang igen. Vi kender dem som dygtige, engagerede medarbejdere, og jeg er sikker på, at der vil være bud efter dem andre steder, siger HR-chef i Siemens Gamesa, Thomas Bundgaard.

Arbejdsmarkeds- og borgerservicechef i Ikast-Brande Kommune, Charlotte Sørensen, supplerer.

- Det berører os naturligvis dybt, når dygtige medarbejdere mister deres job, og kommunen mister vigtige arbejdspladser. Men vi har længe vidst, at der var nye fyringer på vej, og vi er derfor godt forberedte fra kommunens side. Jobmulighederne på mange virksomheder er heldigvis ekstraordinære gode i øjeblikket, og beskæftigelsesprocenten er høj, så mange virksomheder efterspørger kvalificeret arbejdskraft. Vi tror på, at den gunstige situation på arbejdsmarkedet vil sikre den gode arbejdskraft fra Siemens Gamesa hurtigt videre i nye job, understreger hun.

Tilbud til afskedigede medarbejdere

De tilbud, der er klar til medarbejderne, omfatter:

  • En facebookgruppe eksklusivt for medarbejderne fra Siemens Gamesa, hvor medarbejderne kan stille spørgsmål, orienterer sig om og tilmelde sig tilbud samt se jobopslag fra virksomheder i hele landet
  • Tilbud om informationsmøder i Brande og Vejle, hvor jobcenter, faglige organisationer, tillidsrepræsentanter og private virksomheder står til rådighed med bidrag til at få de berørte medarbejdere hurtigt i arbejde igen
  • Mulighed for, at alle medarbejdere hurtigt kan tilmelde sig et outplacement-forløb
  • Åbent jobkontor i jobcentret i Brande og i Vejle på udvalgte dage, hvor alle kan komme og få råd og vejledning
  • Afholdelse af en stor jobmesse på RemisenBrande den 9. januar 2018, hvor virksomheder med konkrete jobtilbud til medarbejderne er velkomne
  • Flere og individuelle tilbud er i støbeskeen og vil blive tilgængelige på Facebook.

Yderligere information kontakt:

  • Arbejdsmarkeds- og borgerservicechef Charlotte Sørensen, tlf. 99 60 42 01 - e-mail: chars@ikast-brande.dk

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.