Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

145 medarbejdere har fået nyt job efter varslet lukning af Siemens vingefabrik i Engesvang

Der er stor efterspørgsel efter medarbejderne fra Siemens Wind Power's vingefabrik i Engesvang, der lukker til sommer. Ikast-Brande Kommune og virksomheden arbejder tæt sammen, og resultatet er, at 145 ud af 440 opsagte medarbejdere allerede har fået et nyt job. Ingen medarbejdere er opsagt til fratrædelse før den 1. juli 2017.

Et godt og tæt samarbejde
På Rådhuset i Ikast er der nedsat en koordinationsgruppe, som består af repræsentanter fra Ikast-Brande Kommune, Jobcenter Ikast-Brande, Arbejdsmarkedskontor Midt- og Nordjylland samt 3F. Gruppen arbejder tæt sammen med ledelsen på Siemens og skal understøtte en god opsigelses-proces for medarbejderne på fabrikken i Engesvang.

I samarbejdet er der fælles fokus på:

  • At opsagte medarbejdere kompetenceafklares, så de kan tilbydes den bedst mulige efteruddannelse i opsigelsesperioden
  • At virksomheden - under hensyntagen til den fortsatte produktion - er positivt indstillet på at lade medarbejderne deltage i IKUF kurser og andre job-tiltag i opsigelsesperioden.

Et fleksibelt tilbud
Jobcenter Ikast-Brande har etableret et lokalt kontor på Siemens og tilbyder samtaler til de medarbejdere, der ønsker at få job- og uddannelsesvejledning. Det gælder også for natholdet, der kan drøfte jobskifte eller uddannelse med medarbejdere fra jobcenteret om aftenen.

"I Siemens Gamesa er vi glade for det tætte samarbejde med kommunen om at hjælpe vore medarbejdere videre til nye job efter beslutningen om at lukke produktionen i Engesvang. Resultatet er, at 145 allerede har fået nyt job, og flere virksomheder har bedt om lov til at lave job-opslag på vore opslagstavler for at komme i kontakt med vore folk. Andre har via LinkedIn efterspurgt vore folk til ledige job. Det er vi både glade for og stolte af", fortæller fabrikschef Anton Kjærgård Bak fra fabrikken i Engesvang og understreger:

"Vi har her i Engesvang engagerede, pålidelige og stolte medarbejdere, som jeg gerne anbefaler til andre virksomheder."

I alt har 235 medarbejdere benyttet sig af muligheden for en samtale og en plan for at anvende opsparede midler fra Industriens Kompetenceudviklingsfond, som støtter uddannelse rettet mod beskæftigelse inden for industrien. Ved samtalerne har omkring 80 % udtrykt ønske om at deltage i CV- og jobsøgningskurser. Derudover er der også mulighed for at deltage i forløb om aktiv jobsøgning på LinkedIn. Jobcenter Ikast-Brande tager sig også af henvendelser fra arbejdsgivere i hele landet, der har behov for arbejdskraft og koordinerer tiltag omkring de enkelte medarbejdere med landets øvrige jobcentre.

Jobcenteret har fået tilsagn om varslingspuljemidler på i alt ca. 3 mio. kr., som skal bruges til at hjælpe de opsagte medarbejdere videre i deres arbejdsliv.

Baggrund
Siemens Wind Power A/S meddelte den 15. februar 2017, at vingefabrikken i Engesvang lukker, hvilket er en nødvendig tilpasning for at forblive konkurrencedygtige og imødekomme fremtidens udfordringer. Baggrunden er, at det globale vindmarked oplever store forandringer med stærk konkurrence. Samtidig er der sket et fald i efterspørgslen på de "kortere" vinger, der produceres på fabrikken i Engesvang. Virksomheden forventer at fortsætte produktion til og med udgangen af uge 26, og samtlige daværende 440 medarbejdere er opsagte. De opsagte medarbejdere udgjorde 393 timelønnede produktionsmedarbejdere og 47 funktionærer. I starten af uge 18 er antallet af medarbejdere, der har fået andet job, nu nået op på 145 personer.

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.