Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Skal du på Harrild Hede på lørdag?

Heden summer af liv lørdag den 27. august fra kl. 10:00 til 17:00. Du kan løbe 5 km 10 km eller en halvmaraton. Du kan også møde FCM's maskot Lupus, spille bold sammen med en af superligaspillerne fra FCM, bage snobrød og pandekager og meget mere.

Bag arrangementet står foreningen Harrild Hedes Venner, der i samarbejde med Naturstyrelsen Midtjylland og Ikast-Brande Kommune giver børn og voksne mulighed for at hygge sig, motionere og få naturoplevelser i den midtjyske natur.

Harrild Hede løbet

Harrild Hede Løbet starter klokken 10:00 ved naturcenteret. De tre distancer foregår ad stier og grusveje igennem den blomstrende lyng på Harrild Hede. Der vil være præmieoverrækkelse ved Naturcenteret omkring kl. 12:00. Hvis du vil være med, skal du tilmelde dig her: Tilmelding Naturløb Harrild Hede. Her finder du også nærmere information om løbet. Løbet arrangeres af Bording Løbeklub, Brande Motion og Ikast Atletik & Motion. OBS: Der er tilmeldingsfrist den 25/8-16.

Stande og aktiviteter ved naturcenteret

Klokken 13:00 tager Harrild Hedes Venner over. Der vil være en række stande og aktiviteter ved naturcenteret. Du kan bl.a. møde frivillige fra Friluftsrådet, Dansk Orienteringsforbund, Jægerforbundet, Dansk Vandrerlaug, Akvæduktens Venner, Schweisshunderegistret, Dansk Handicapforbund, DGI Senioridræt og naturligvis Harrild Hedes Venner.

Aktiviteter med FCM

Du kan møde Lupus, FC Midtjyllands maskot, som kommer til heden for at møde andre af hedens venner og måske få et glimt af en vild ulv. Klokken 13:30 kan børn og unge trille lidt bold med en af superligaspillerne fra FCM, og man kan få en snak med FCM's cheftræner, Jess Thorup, om heden har en fremtid i Europa.

Sundt mad over bål

Diabetesforeningen i Ikast-Brande står for et helt særligt delarrangement fra kl. 13:00 til 15:00. Foreningen holder nemlig Sund søndag på en lørdag. Under instruktion af Inga Ager kan man være med til at tilberede sunde retter over bål og efterfølgende smage herlighederne. Foreningen giver også gode råd om vigtigheden af kost, motion og frisk luft for folks sundhed.

Snobrød og en tur i Hugormen

Naturvejledere fra Naturstyrelsen har en stand, hvor man kan se og høre om nogle af hedens karakteristiske planter. Børn kan bage snobrød og pandekager over bål. Og kl. 13, 14, 15 og 16 kører den traktortrukne vogn, Hugormen, ud til de særlige formidlingsparceller på Harrild Hede, hvor man kan se og høre om, hvordan heden ser ud, afhængig af hvordan man plejer den.

På tur i fortiden

Dansk Vandrerlaug har i samarbejde med Akvæduktens Venner en guidet tur kl. 15:00, hvor der bl.a. vil blive fortalt om den gamle engvandingskanal med tilhørende akvædukt og det arbejde, frivillige har startet op med at pleje og synliggøre disse fortidsspor. 

Tag bilen på heden 

Fra kl. 13:00 til solnedgang er der mulighed for i egne biler at køre ud på Harrild Hede og gennem Nørlund Plantage for at plukke tyttebær eller spejde efter dyr eller fugle. Området er ligeledes åben for bilkørsel fra solopgang til solnedgang søndag den 28. august. Der er således tale om en unik mulighed for at køre i et vidtstrakt naturområde, der ellers er lukket for privat bilkørsel. I weekenden er en bilrute afmærket med pile og skilte med numre.

Kort og tilhørende forklaring kan fås på aktivitetspladsen eller på Naturstyrelsens hjemmeside

Lidt godt til ganen 

Harrild Hedes Venner sælger kaffe og kage samt øl, vand og pølser. Redaktørerne af den fine bog, Harrild Hede og Nørlund Plantage, der udkom forrige år, vil være til stede og sælge bogen til særpris.

Naturcenter Harrild Hede ligger på Fasterholtvej 36, Brande.

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.