Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Se og afprøv velfærdsteknologi og hjælpemidler i Velfærdshuset

Velfærdshuset er Ikast-Brande kommunes nye tiltag, hvor du kan se og afprøve velfærdsteknologi og hjælpemidler. Her får du inspiration til, hvordan du kan klare dagligdagen nemmere, hvis du er handicappet, eller din formåen ikke er, hvad den har været. I vores kvikservice kan du også få råd og vejledning om hjælpemidler og desuden ansøge om hjælpemidler.

Velfærdshusets logo

 

Derfor har vi oprettet Velfærdshuset

Der bliver opfundet flere og flere hjælpemidler, redskaber og velfærdsteknologi. Ting der kan hjælpe den enkelte med et nedsat funktionsniveau til at kunne være aktiv og gøre tingene selv.

Men det er ikke nok, at tingene findes. I Ikast-Brande Kommune vil vi også give mulighed for se og prøve hjælpemidlerne. Så man på den måde finder ud af, at der er mange ting, der kan hjælpe, så man nemmere kan klare hverdagen.

Og det er ikke kun et spørgsmål om at kunne se og prøve for den enkelte, der her og nu har et behov. Velfærdshuset henvender sig også til ægtefællen eller børnene, som godt kan se, at deres kære får flere skavanker, og som ønsker inspiration til, hvordan hjælpemidler kan hjælpe vedkommende, så den kære stadig "kan selv". Det kan fx være hjælpemidler og redskaber, der hjælper i køkkenet, ved af- og påklædning mv. Og det kan være om hjælpemidler, der er specielt egnede til demente.

Kvikservice

I Velfærdshuset har vi også en Kvikservice, hvor man kan få råd og vejledning om hjælpemidler, og hvor man kan ansøge om hjælpemidlerne. Vi har også et minilager på stedet, så man i nogle situationer vil kunne få hjælpemidlet med sig med det samme.
 
 

Se mere om Velfærdshuset på hjemmesiden www.velfaerdshuset.ikast-brande.dk Og kom endelig og besøg os på Ole Bendix Vej 3, 7330 Brande.

 

Vores åbningstider

Rundvisning og afprøvning:

Tirsdag kl. 9.00 -13-00 
Torsdag kl. 13.00 - 17.00

Desuden for grupper efter aftale (helst i tidsrummet 8-17 mandag til torsdag)
Kontakt på mail: hjalpemidler@ikast-brande.dk 
 

Kvikservice (råd og vejledning og her-og-nu ansøgning om hjælpemidler): 
 
Torsdag kl. 15.00 - 17.00

Kvikservice er et tilbud om her-og-nu ansøgning af hjælpemidler fx rollatorer.
 

Demensrummet
1. torsdag i måneden.

Desuden efter aftale. Telefonisk henvendelse kan ske i åbningstiden på tlf. 9960 3060
 
 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.