Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Håndværkere vil have fingre i kommuners kontanter

Virksomheder fik gode råd og luftet meninger om kommuners udbud.

 Udbuds -møde 24-03-15-hjemmeside

Lokale virksomheder indenfor bygge-og anlæg går glip af offentlige kontrakter og mange penge. Herning og Ikast-Brande Kommune bruger over en kvart milliard kroner i år på anlægsinvesteringer, som spænder fra større projekter til mindre renoveringer som nyt tag.

De to kommuner inviterede derfor i samarbejde med Erhvervsrådet til informations- og dialogmøde tirsdag 24. marts i Innovatorium i Birk Centerpark.  Her kunne de fremmødte bl.a. høre om, hvordan de byder ind på kommunale bygge- anlægsopgaver, og hvad de skal være opmærksomme på.

Sidste efterår var der et lignende møde for leverandører af varer. Denne gang var mødet specielt rettet mod bygge-anlæg. 36 deltagere fra 27 firmaer deltog. Gode råd og meninger manglede ikke, i de par timer mødet varede.

Dagens budskaber

Blandt dagens budskaber var, at kommuneres tekniske afdelinger meget gerne vil i dialog med virksomhederne og se på, hvordan tingene kan komme til at glide så godt som muligt indenfor rammerne. Der er mange regler og love som skal tages hensyn til, og derfor er det ikke let for kommuner at tilgodese lokale virksomheder, selv om man gerne ville. Deltagerne efterlyste bl.a. mere fokus på fagentrepriser hos kommunerne.

Kaffe og udbud.dk

Deltagerne fik at vide, at de altid er velkommen til at ringe eller komme forbi til en kop kaffe, hvis der er noget, de gerne vil spørge kommunernes tekniske afdelinger om. I det hele taget må de gerne kontakte afdelingerne og gøre opmærksom på, at de er interesserede i de offentlige kontrakter.  Virksomheder er desuden også meget velkomne til at få rådgivning hos Erhvervsrådet. Og så blev deltagerne mindet om at se på www.udbud.dk. Her annoncerer kommunerne de enkelte udbud.

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.