Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

FrivilligBørsen vender tilbage 14. maj

14. maj er de-gode-aftalers-dag. Kom og vær med når FrivilligBørsen vender tilbage til RemisenBrande. Nu er det tid til tilmelding, og det kan hurtigt klares på den nye hjemmeside: frivilligborsikast-brande.dk.

 Frivillig Bors -hjemmeside

 

Det var en stor succes sidste år, da vi i Ikast-Brande afholdt Danmarks første FrivilligBørs. 155 aftaler blev indgået. Den 14. maj går det løs igen fra klokken 17-19, og du/I kan være med.

FrivilligBørsen fungerer som en børs, hvor deltagerne i løbet af et kort og aktivt arrangement udveksler ydelser. Formålet med FrivilligBørsen er at skabe en møde- og markedsplads for de tre målgrupper:

1) Frivillige foreninger/organisationer/enkeltpersoner, 2) Virksomheder og 3) Kommunale institutioner. Alle tre målgrupper er ligeværdige og sammen om at løfte begivenheden.

Ikast KFUM Volley fik blandt andet følgende ud af at deltage på FrivilligBørs sidste år: Hjælpere til stævner, nye medlemmer og et kursus om trivsel til klubbens trænere.

Bedemand Martha Gadeberg tilbød foredrag og en af aftalerne blev besøg på Den Internationale Skole med et foredrag om begravelseskulturer i forskellige lande.

Social Psykiatrisk Center Syd, som bl.a. rummer et socialpsykiatrisk bosted tilbød bl.a. kagebagning til foreningsarrangementer og foredrag om sundhed. De kom hjem med aftaler med Hedens Square Dansere om dansearrangementer på bostedet, aftale med Brande Billard m. fl.

Tjek den nye hjemmeside www.frivilligborsikast-brande.dk hvor du/I kan tilmelde Jer og se alle indgåede aftaler fra sidste FrivilligBørs, deltagernes evaluering samt baggrundsstof.

Hvis du/I har spørgsmål så ring til Projektleder Kurt Larsen 40 68 14 88 eller Leder af Frivilligcenteret Charlotte Holleufer 21 32 94 09.
 

Faktaboks1

FrivilligBørsen har fokus på at udveksle, give og få ressourcer, lokaler, ideer og kompetencer - ikke penge. Ofte er vi ikke klar over, at andre har brug for dét, vi kan tilbyde. Derfor kan disse ressourcer nemt gå til spilde. Andre gange ved vi ikke, hvor vi kan få hjælp til at udføre en idé. Det kan en FrivilligBørs være med til at lave om på. Nogle tilbød, andre efterspurgte ydelser og rigtig mange fik mere med sig hjem end de kom med. FrivilligBørsen giver mulighed for inddragelse af lokale ressourcer, som er med til at styrke både det aktive medborgerskab og samarbejdsrelationer i lokalområdet.

Deltagelse på FrivilligBørsen er gratis, og man kan allerede nu tilmelde sig via hjemmesiden. FrivlligBørsen afholdes 14. maj i RemisenBrande fra kl 17-19. Fra kl. 16-17 vil der være velkomst med musik og tapas, og efter selve "Børsen" vil der fra kl. 19-21 være spisning og hygge med gode mulighed for at snakke.

Faktaboks2

Her er eksempler på udbud og efterspørgsler på FrivlligBørs.

-          Frivillige til store arrangementer

-          Lokaler til aktiviteter, for eksempel for foreninger

-          Foredrag og undervisning

-          Coaching, rådgivning/sparring vedr. fx PR, foreningsmaterialer,hjemmesider o.lign.

-          Økonomisk rådgivning til foreningers målgrupper, fx trængte børnefamilier

-          Lån af legeplads, bålområde, klubhus

-          Besøgsvenner og -hunde

-          Øvelokaler

-          Virksomheder får førstehjælpskurser og medarbejderne hjælper til gengældmed at samle ind til et godt formål

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.