Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

BDO-rapport viser at det bliver hårdt at finde 100 mio. kr.

PRESSEMEDDELELSE: Orientering om kommunens økonomiske situation, BDO-rapport og budgetproces præsenteres på offentligt møde på Hotel Medi i Ikast torsdag 19. marts 2015 kl. 19.00. Alle er velkomne.

Konsulent og revisionsfirmaet BDO har afleveret sin rapport til byrådet med 25 forslag til, hvor vi kan spare i Ikast-Brande Kommune. Opgaven lød på at finde 100 mio. kr. frem til 2018, men de har indtil nu kun fundet forslag til ca. 75 mio. kr.

BDO sammenligner i rapporten Ikast-Brandes virksomhed og serviceniveau med seks andre kommuner, som enten ligner os, er vores naboer, eller som vi specifikt har ønsket at blive sammenlignet med. Det er Holstebro, Herning, Silkeborg, Hedensted, Vejle og Norddjurs. Det er primært 2013-tal, rapporten tager udgangspunkt i. Der kan derfor være sket mange nye ting siden, ikke alene i Ikast-Brande men også i den andre kommuner.

På byrådets budgetseminar 9. og 10. marts 2015 fik politikerne præsenteret rapporten, og her kom byrådet også med deres overvejelser om, hvor vi kan undersøge muligheder for at finde besparelser i kommunen. Det er vigtigt at slå fast, at hverken BDO's rapport eller byrådets overvejelser er gennemarbejdede endnu.

Samlet set er der 76 bud, som kommunens organisation skal i gang med at undersøge nærmere. Formændene for de politiske grupper har 17. marts 2015 givet grønt lys for at arbejde videre med materialet i løbet af foråret. Vi skal undersøge dem for at se, om det er muligt at spare på området, og om vi kan finde andre muligheder.

- At BDO ikke har kunnet finde alle 100 mio. viser os, at ledere og medarbejdere generelt er meget ansvarlige med, hvad pengene går til. Men det viser især tydeligt, at det er en svær opgave, vi står overfor, siger borgmester Carsten Kissmeyer og uddyber:

- Nogle forslag kan gennemføres uden konsekvenser for servicen, men langt de fleste af de 100 mio. må vi finde ved at ændre i niveauet for servicen i de kommende år. Og når vi ændrer i servicen betyder det desværre også, at vi skal indskrænke antallet af ledere og medarbejdere i de kommende år.

Tre eksempler, der viser spændvidden i de 25 forslag fra BDO, er, at der er forslag om:

  • at ændre skolestrukturen fra fire til tre skoler i Ikast¨
  • at effektivisere ældreområdet, så omkostningerne bliver lavere pr. time
  • at fjerne tilskuddet til Ensemble Midt Vest

I april og maj arbejder kommunens fagfolk, borgere, specialister udefra og politikere sammen på en række temamøder om at undersøge sparemulighederne og komme med forslag til flere muligheder for at finde de 100 mio. kr.

Kommunens ledere og medarbejderrepræsentanter fik ridset udfordringen og hovedkonklusionerne i rapporten op på et møde onsdag den 18. marts 2015.

Torsdag den 19. marts 2015 kan bestyrelser, råd og nævn og interesserede borgerne høre om den svære opgave, vi står overfor. Det sker på et offentligt møde på Hotel Medi i Ikast kl. 19.00. Her er pressen også velkommen.

Hvis du vil nærlæse BDO's rapport og de 76 bud og overvejelser fra BDO og byrådet er materialet tilgængelig på kommunens hjemmeside under "Politik" og "Budget 2016 - Proces".

Yderligere information

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.