Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Ingen straffesag mod valgstyrer Kaare G. Graversen

PRESSEMEDDELELSE - Statsadvokaten har endelig sat punktum i sagen fra Europa-Parlamentsvalget i maj 2014.

Der bliver ingen straffesag mod Kaare G. Graversen for forsøg på at påvirke valgresultatet ved Europa-Parlamentsvalget i maj 2014, hvor han deltog som valgstyrer.

Statsadvokaten har besluttet at opgive sigtelsen mod Kaare G. Graversen efter Straffelovens § 116 stk. 1, jf. § 21.

Statsadvokaten lægger vægt på, at det ikke er muligt at bevise, at han var skyldig, og at Kaare G. Graversen selv har erkendt handlingen og kalder den 'en tanketorsk'.

Sagen startede på valgaftenen søndag den 25. maj 2014. Under optællingen af stemmerne noterede Kaare G. Graversen på to brevstemmersedler to kandidatnavne. De administrative hjælpere opdagede det og stoppede ham.

En enig valgbestyrelse for Ikast-kredsen politianmeldte dagen efter valgstyrer Kaare G. Graversen på baggrund af episoden. Valgbestyrelsen ønskede med politianmeldelsen at få en objektiv og uvildig undersøgelse af hændelsen.

- Nu er sagen heldigvis langt om længe afsluttet. Valgbestyrelsen er glade for, at sagen ikke har givet anledning til at rejse sigtelse mod Kaare G. Graversen, da der var tale om en tanketorsk og ikke et ønske om at påvirke valghandlingen, siger borgmester Carsten Kissmeyer.

Nærmere information:

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.