Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Ikast-Brande Kommune hædret med HR-pris

Torsdag den 1. oktober modtog Ikast-Brande Kommune årets HR-pris. Det er første gang, at interesse- og netværksorganisationen DANSK HR giver prisen til en kommune. Ikast-Brande får prisen for at arbejde med HR i et bredt og tværgående perspektiv og for at have iværksat en række spændende initiativer for at fremme innovation og nytænkning. Det er 19. gang, at DANSK HR uddeler prisen.

Tom Uldahl Christiansen modtager HR-prisPersonale- og organisationschef Tom Uldahl Christiansen (tv) modtager HR-prisen på HR-messen 'Træfpunkt Human Resources®' i Øksnehallen i København.
 

Vi styrker relationer

I 2011 var fagsøjler en udfordring i Ikast-Brande Kommune. Hver afdeling løste de opgaver, de blev stillet overfor, men det var ikke altid nok. Af og til faldt borgere med komplekse problemstillinger mellem to stole. De kunne have sager kørende i flere afdelinger, som kiggede på udfordringerne med hver sin lup - uden at se problemstillingerne i en helhed.

For at kunne træffe de bedste beslutninger og løse opgaverne mere effektivt til gavn for borgerne tog HR og jura initiativ til at arbejde med komplekse borgersager på tværs. Borgerne fik mere ansvar, og kommunen indtog en mere faciliterende rolle.

- De stærke relationer skal være vores varemærke. Vi skal blive endnu bedre til at skabe forståelse mellem kommunens forskellige fagligheder og afdelinger. Vi skal tænke i arbejdsfællesskaber og cirkler i stedet for søjler og hierarkier, forklarer personale- og organisationschef Tom Uldahl Christiansen og understreger:

- Vi øver os i at bygge bro mellem søjlerne, men på sigt ser jeg, at vi i langt højere grad bliver integreret i hinanden på tværs. Vi er godt på vej fra et bureaukratisk paradigme til et relationelt, hvor vi fokuserer på sammenhænge og relationer i forhold til både borgere og hinanden i organisationen. 

Vi finder løsninger

Gennem de seneste år har kommunen arbejdet med motivation og mindset - både for medarbejdere og borgere. Man har skabt et godt fundament for at løse fremtidens udfordringer ved at sætte opgaveløsningen i centrum uden at miste fokus på kvalitet, effektivitet og arbejdsglæde.

- I Ikast-Brande udøver vi myndighed med et service-gen. Vi inviterer både borgere og virksomheder indenfor og lytter til, hvad de har at sige. Vi tror ikke på færdige opskrifter, men har en pragmatisk tilgang, hvor vi lytter, reagerer og finder løsninger, der virker. Det er også baggrunden for, at Dansk Industri nu fem ud af seks gange har kåret os som kommunen med det bedste erhvervsklima i Danmark, slutter Tom Uldahl Christiansen.

Her kan du læse hele begrundelsen for, at Ikast-Brande modtager HR-prisen

Læs mere om DANSK HR.

 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.