Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Ny aftale om kørsel med Midttrafik udnytter alle kilometer

PRESSEMEDDELELSE: Ikast-Brande Byråd har besluttet, at det fra 15. marts 2015 er det regionale trafikselskab Midttrafik, der skal tilrettelægge kørsel for kommunen. Den nye aftale får betydning for alle de borgere, der har fået bevilget kørsel af kommunen.

Borgernes bevilling fortsætter uændret, men kørslen er tilrettelagt anderledes, end de er vant til.

De berørte er:

  •  ældre borgere, der bliver kørt til aktiviteter på kommunens daghjem
  • pensionister der er bevilget kørsel til læge og speciallæge
  • børn og unge, der har brug for at blive kørt i skole, fordi de i en periode ikke kan transportere sig på normal vis pga. sygdom eller skade.

For børn og unge sker ændringen alene for nye brugere efter 15. marts 2015.

Ikast-Brande Byråd har valgt, at Midttrafik skal tilrettelægge kommunens kørsel for disse borgere, fordi vi forventer, at den nye aftale bliver billigere for kommunen, og samtidig er mere fornuftig for miljøet.

Midttrafik sørger for, at en taxa så vidt muligt har passagerer med på alle de kilometer, som den kører. Derfor skal kommunen ikke betale for en taxa, der kører uden passagerer enten på vej ud eller hjem.

Aftalen indebærer, at det kan være forskellige vognmænd, der tager sig af kørslen fra tur til tur. Det kan også være en vognmand fra en anden landsdel, der er booket til turen, hvis bilen alligevel kører den vej.

Den enkelte borger vil opleve, at de kan blive kørt ud af en chauffør og hjem af en anden. Midttrafik har overblik over alle bookede taxaer, der kører i regionen, og det gør det muligt at udnytte alle de kilometer, som de kører.

Vi håber på borgernes forståelse for, at kørslen foregår anderledes, så vi i fællesskab kan få ordningen til at fungere godt:

Den nye ordning træder i kraft mandag 16. marts 2015

  • Det er nye og skiftende chauffører, der kører ud og hjem
  • Borgeren skal holde sig parat til afgang i et tidsrum på ca. 20 min i forhold til den oplyste tid
  • Der kan være flere passagerer i taxaen af gangen, og der kan være omveje på ruten for at få kørslen til at gå op.

Yderligere information:

  • Økonomidirektør Flemming Storgaard, tlf. 99 60 41 01 - mobil: 22 71 45 05 - e-mail: flsto@ikast-brande.dk

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.