Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Danmark på vippen... eller et Danmark i balance?

Har du en mening om, hvordan vi får væksten til at spire og gro i hele landet? Har du en mening om den skævvridning, der er sket i Danmark? Har du en mening om, hvordan vi får et Danmark i balance?

Billede af en megafon

Mød op og deltag i debattenden 22. april 2015 kl. 16.00-17.45 i Bakkehuset i Ikast. Her vil bestyrelsesmedlem Kim Ruberg fra foreningen Danmark på Vippen fortælle om foreningens arbejde med at sikre et Danmark i balance. Han vil fortælle om de undersøgelser, der skal dokumentere effekten af, at man fra politisk hold har forsøgt at skævvride Danmark ved at koncentrere indsatsen om de to største byer Aarhus og København. Emner som kan blive debatteret i den kommende valgkamp i forbindelse med Folketingsvalget.

Det er gratis at deltage.

Deltag i debatten 

Danmark på Vippen

Ikast-Brande Kommune er medlem af foreningen Danmark på Vippen. Foreningens formål er at skabe et Danmark i balance - og dermed et rigere og mere sammenhængende Danmark. Gode rammevilkår for at bo og udvikle erhvervslivet er fundamentale forudsætninger for fortsat udvikling og vækst i hele landet - til gavn for hele samfundet.

Landsforeningen Danmark på Vippen har derfor samlet en række af Danmarks førende forskere på området. De er i gang med at dokumentere effekterne af, at man fra politisk hold har forsøgt - mere eller mindre bevidst - at skævvride Danmark ved at koncentrere indsatsen omkring de to største byer.

- Det drypper ikke på provinsen, når det regner på Hovedstaden. De tal, der meget ofte fremhæves i debatten om vækst i Danmark, er baseret på så tyndt et grundlag og så få og skæve data, at de er forkerte. Rent faktisk viser flere forskningsresultater den modsatte sammenhæng: At arbejdspladser placeret i resten af landet har en mere gunstig effekt på skabelsen af arbejdspladser i Hovedstadsregionen end omvendt" konkluderer fremtidsforsker Jesper Bo Jensen i sit kapitel om Jobskabelse i København i en kommende Hvidbog fra Danmark På Vippen.

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.