Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Valgbestyrelsen har politianmeldt en valgstyrer

PRESSEMEDDELELSE: En enig valgbestyrelse for Ikast-kredsen har på sit møde mandag formiddag besluttet at politianmelde valgstyrer Kaare G. Graversen (DF) på baggrund af en episode ved optællingen af Europa-Parlamentsvalget søndag 25. maj 2014 på afstemningsstedet i Brande.

Under optællingen af stemmerne noterede Kaare G. Graversen på to brevstemmersedler to kandidatnavne. De administrative hjælpere opdagede det og stoppede ham.
 
Valgstyrerformanden i Brande kontaktede ca. kl. 22 formanden for valgbestyrelsen, Carsten Kissmeyer (V), og Kaare G. Graversen blev bortvist fra at deltage i optællingen. Der er alene tale om to brevstemmesedler, og de to stemmer er kendt gyldige som stemmer på liste N - Folkebevægelsen mod EU.
  
Valgsekretariatet orienterede straks derefter Økonomi- og Indenrigsministeriets valgenhed om situationen. Ministeriets valgkonsulent indstiller, at valgbestyrelsen politianmelder valgstyrer Kaare G. Graversen for episoden. Samtidig konstaterede ministeriet, at situationen var håndteret korrekt.

Der er ved valgsekretariatets gennemgang af alle stemmer fra Brande ikke fundet tegn på flere uregelmæssigheder.
 
Baggrunden for, at valgbestyrelsen reagerer på en episode som denne, er for at værne om valgets demokratiske troværdighed.

- Sagen ærgrer valgbestyrelsen, og vi håber, at sagen bliver hurtigt afgjort. Med politianmeldelsen får vi en objektiv og uvildig undersøgelse af hændelsen, siger Carsten Kissmeyer (V), formand for valgbestyrelsen, og tilføjer:

- Personligt betragter jeg episoden som en tanketorsk, slutter Carsten Kissmeyer.

 

Yderligere information:

Formand for valgbestyrelsen, Carsten Kissmeyer (V), tlf. 9960 4013 - mobil: 3076 4866, e-mail: cakis@ikast-brande.dk


Valgbestyrelsen består af:

Carsten Kissmeyer (V)
Preben Christensen (Å)
Simon A. Vanggaard (DF)
Frank Heidemann (S)
Tove Videbæk (K) - afbud

 

 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.