Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Nyt samarbejde skal få unge til stemmekasserne

PRESSEMEDDELELSE: Et samarbejde mellem Ikast-Brande Kommune og DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd skal få flere unge til at stemme ved Europa-Parlamentsvalget den 25. maj. Udsendelser af huske-sms og personlige markering af valgdeltagelse er blandt initiativerne.

Demokrati-badge - klik og gå til stem.dkMening-badgeVigtigt-badge

 

Ved seneste Europa-Parlamentsvalg i 2009 var valgdeltagelsen kun 59,5 procent på landsplan, mens 58,5 procent af vælgerne i Ikast-Brande Kommune fandt vej til stemmeboksen. Undersøgelser indikerer, at især unge fravalgte stemmeboksene. Og valgdeltagelsen ville have været endnu lavere, hvis ikke det var for den samtidige folkeafstemning om tronfølgeloven.

Derfor fortsætter DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd indsatsen for øget valgdeltagelse. Det sker med en kampagne i samarbejde med blandt andet Ikast-Brande Kommune, der under overskriften "Valget er dit. Stem for demokratiet" opfordrer de unge vælgere til at stemme.
  

DUF-formand: "Ikke hvile på laurbærrene"

I dagene op til valget den 25. maj udsendes der huske-sms'er til unge førstegangsvælgere i kommunen, og på valgstederne bliver alle vælgere tilbudt et klistermærke, der efter amerikansk tradition viser, at vælgeren har stemt og opfordrer andre til at stemme. DUF samarbejder desuden med Københavns Universitet om et stort forskningsprojekt, der kortlægger unges valgdeltagelse, hvor flere kommuner bidrager med relevant data.

"Det er afgørende, at vi ikke hviler på laurbærrene efter succesen ved kommunalvalget, men fortsætter vores målrettede arbejde med at øge unges valgdeltagelse," understreger DUFs formand, Signe Bo. "Kun ved kontinuerligt at vænne unge til at deltage ved alle danske valg kan vi sikre en fast, højere valgdeltagelse blandt unge - også til kommende kommunalvalg. Og derfor er det kommunale bidrag til kampagnen så vigtig for at fremtidssikre demokratiet."
  

Borgmester: En indsats er vigtig

Carsten Kissmeyer er enig i vigtigheden af at promovere valgdeltagelsen. Ifølge borgmesteren er det afgørende at holde fokus på stemmefremmende aktiviteter:

"Europa-Parlamentsvalget den 25. maj handler om vores alles fremtid - ikke mindst om, hvordan den hverdag, de unge vælgere vokser op i, skal se ud. Derfor er det vigtigt at få de unge til at stemme. Hvis man stemmer, første gang man kan, øges sandsynligheden for, at man stemmer hver gang," siger Carsten Kissmeyer, der mener, at det er væsentligt at fortsætte arbejdet med at styrke unges demokratiske engagement.

DUFs indsats for at øge valgdeltagelsen er forankret på valgsitet stem.dk, hvor vælgerne både kan læse om valget og få forståelse for valghandlingen. Indsatsen er resultatet af et samarbejde med Udenrigsministeriet, Økonomi- og Indenrigsministeriet, Københavns Universitet, Europa-Parlamentets informationskontor i Danmark.

 

 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.