Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Pressemeddelelse - Konference om livet i stationsbyerne

Fremtiden for landets mange mindre stationsbyer er til debat, når kommuner, rådgivere og ildsjæle mødes på en konference i stationsbyen Bording.

Billedet viser Gottlieb Paludan Architects Vinderprojekt Bording

Den 27. august sætter partnerskabet Ikast-Brande kommune, Realdania og ministeriet for by, bolig og landdistrikter fokus på stationsbyens muligheder i en tid med store strukturelle forandringer. Fritidslivet i de mindre stationsbyer blomstrer, men hvor mødes man spontant og på tværs af interesser, når butikkerne langsomt forsvinder? Og hvad skal der ske med de tomme lokaler, som signalerer, at forandringerne er et vilkår?

Det kunne lyde som afvikling, men den mindre stationsby er ikke ved at give op - tværtimod. Siden 2000 har befolkningsudviklingen i stationsbyerne været stabil. Samtidig opstår der nye muligheder for stationsbyerne gennem den langsomme bevægelse væk fra industrisamfundet. Mange søger mod et mere fleksibelt arbejdsliv, hvor de kan blive en del af den frivillighed, som allerede i dag står stærkt i mange stationsbyer.

På konferencen vil fire stationsbyer dele deres bud på en fysisk ramme om den nye virkelighed. I Glamsbjerg har et aktivt foreningsliv investeret i byens fremtid ved at forpagte hotellet i hovedgaden. I Kolind har 1.800 indbyggere mod alle odds fastholdt en levende handelsgade med 30 aktive butikker. I Durup har en privat fond og lokale borgere samarbejdet om at nedrive forfaldne bygninger. Og Bording fik i maj et visionært vinderforslag til en gentænkt bymidte, og byens ildsjæle puster nyt liv i det frivillige engagement med en fælles vision for fremtiden.

Konferencen åbnes af minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen, som byder velkommen, og efterfølgende debatterer med borgmester i Ikast-Brande kommune, Carsten Kissmeyer. Dagen slutter med en paneldebat mellem projektchef Anne-Mette Gjeraa fra Realdania; arkitekt Tom Nielsen fra Arkitektskolen Aarhus, planchef Karina Kisum Jensen fra Ikast-Brande Kommune, arkitekt Inger Haar Borchmann fra Bascon og formand for TMU i Ikast-Brande Kommune og ildsjæl i Bording, Henrik Engedahl.
 
Link: Program for hele dagen

Link: Byfornyelse i Bording

Tid og sted: Onsdag den 27. august 2014 kl. 9.30-17.00 i Bording
Mødested: Bording Hallen, Klochsvej 25, 7441 Bording
Pris: Konferencen er gratis, men der er begrænsede pladser
Tilmeldingsfrist: Den 15. august 2014

Tilmelding til konferencen: www.stationsbyeriforandring.eventbrite.com
Kontaktperson: Projektleder Jeanette Ishi Lehn, tlf. 99 60 33 03

Billedet viser Brandtomt Bording Midtby af Morten Pedersen GRALA

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.