Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Pressemeddelese - Ikast-Brande Kommune indvier nye boliger i bofællesskaberne på Grundtvigsvej

Ikast-Brande Kommunes bofællesskaber på Grundtvigsvej 78 og 86 har haft vokseværk og nu står ti nye boliger klar, det fejrer kommunen med en officiel indvielse onsdag d. 25. juni 2014 i tidsrummet 16.00-18.00.

Selve indvielsen finder sted i Bofællesskabet Grundtvigsvej 86, men der bliver selvfølgelig også gode muligheder for at se de nye lejligheder i Bofællesskabet Grundtvigsvej 78.

Til indvielsen vil der være taler af blandt andet formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget Frank Heidemann Sørensen, samt en række underholdene indslag og så står bofællesskabernes nuværende beboere klar til at give en rundvisning i de nye lokaler. Vejrudsigten ser ikke helt lovende ud, men uanset om vejret spiller med, vil der blive tændt op i grillen, så de inviterede gæster kan få lidt godt at spise.

Brug for nye boliger

De fire nye boliger på Grundtvigsvej 78 og seks nye boliger på Grundtvigsvej 86 er designet af Sand Arkitekter ApS og bygget i samarbejde med Boligselskabet Midtvest der i forvejen ejer de eksisterende boliger på de to adresser. Med indvielsen af de nye boliger får Ikast-Brande Kommune løst hele to udfordringer kommunen stod over for, derfor er der også allerede beboere klar til at flytte ind.

- Vi stod i den situation, at boligerne i vores bofællesskab på Østergade 33 ikke var tidssvarende og heller ikke gav beboerne muligheden for at blive boende, hvis deres behov ændrede sig og de havde brug for mere støtte. Det var ikke særligt ideelt da vores beboere netop har behov for gennemskuelighed og kontinuitet. Samtidig kunne vi se, at vi havde en gruppe unge, der snart ville nå den alder, hvor de gerne vil være mere selvstændige og have deres egen bolig. Det havde vi ikke helt rammerne til, derfor er vi utroligt glade for, at vi har fået udvidet bofællesskaberne på Grundtvigsvej, forklarer områdeleder for Voksne udviklingshæmmede i Ikast-Brande Kommune Dorthe Iversen.

Beboerne fra Østergade flytter derfor ind i de nye lejligheder i Bofællesskabet Grundtvigsvej 78, mens Bofællesskabet Grundtvigsvej 86, hvor alle de nuværende beboere er under 30 år, bliver et bofællesskab for unge og er specielt rustet til at tage imod nye beboere, der flytter hjemmefra for første gang. Sammenlagt har de to bofællesskaber med de nye boliger 22 lejligheder.

Pressen velkommen

Indvielsen er for pårørende og andre med et tilknytningsforhold til bofællesskaberne, repræsentanter fra kommunen, Boligselskabet Midtvest og Sand Arkitekter ApS samt for pressen.
- Vi er stolte af vores nye faciliteter og vil derfor også gerne vise dem frem for offentligheden ved at invitere pressen. Da vi jo godt ved journalister ofte har travlt, organiserer jeg gerne et bestemt tidspunkt for en rundvisning, så der står en beboer klar. Kan medierne ikke møde personligt frem, sender vi dem også gerne billeder fra dage, fortæller områdeleder Dorthe Iversen.

Yderlig information, ønske om billeder eller bookning af rundvisning:

Områdeleder Dorthe Iversen, tlf.: 99 60 37 53 - mobil: 20 55 19 68 -
e-mail: doive@ikast-brande.dk

 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.