Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Sociale cykler starter stærkt

PRESSEMEDDELELSE: Lokal socialøkonomisk virksomhed får mulighed for at komme stærkt fra start. Den er udvalgt blandt fem virksomheder i landet til vækstprogrammet Social StartUp.

Christiania -børnecykel -hjemmeside

Det er svært ikke at smile, når man ser den søde "Christiania-cykel" til børn. Den bliver snart sat i produktion, og den lokale virksomhed DIIG OG MIIG vil skabe plads til en række medarbejdere, som normalt har svært ved at finde en plads på arbejdsmarkedet. Ideen er så god, at cyklen og virksomheden har fået et stærkt skub til at komme godt i gang.

Virksomheden i Bording er udvalgt til at være blandt de fem virksomheder ud af cirka 70 ansøgere, som er med i første runde af vækstprogrammet Social StartUp. De udvalgte vil få professionel hjælp til at komme godt fra start. Det er Den Sociale Kapitalfond, der står bag programmet.

Anerkendelsen skaber glæde i Ikast-Brande Kommune. Social StartUp er helt i tråd med kommunens fokus på at skabe socialøkonomiske virksomheder (SØV), fortæller konsulent John Kvistgaard. Han sidder selv i panelet, som udvælger virksomhederne, men han havde dog ikke ret til at stemme på Bording-virksomheden fra kommunen, hvor han er ansat.
 

- Vi er som en af de første kommuner med, og det er en kæmpe motivation, at disse virksomheder kan få hjælp til at starte op. Folkene i panelet var enige om at udvælge DIIG OG MIIG. De var vilde med produktet, og de kunne se, at der var arbejdspladser og vækstpotentiale i virksomheden, siger han og understreger:

- Ikast-Brande Kommune hjælper gerne alle, der går med tanker om at starte en socialøkonomisk virksomhed med råd og vejledning. I kan bare ringe, siger John Kvistgaard.

Kan inspirere flere

Økonomidirektør Flemming Storgaard er også stolt af, at der med udvælgelsen kommer fokus på Ikast-Brande Kommunes ambitiøse indsats med at skabe arbejdspladser for udsatte ledige.
 

- Det er vigtigt, at vi har virksomheder, som har plads til at ansætte udsatte ledige og kan tage hensyn til deres problemstillinger. Virksomheden i Bording har vist, at den vil tage socialt ansvar, og vi kan glæde os over at andre også synes, at idéen er rigtig god. Det kan forhåbentligt inspirere endnu flere til at starte op, lyder det fra økonomidirektøren.

Der vil løbende være runder med Social StartUP. Næste frist for at ansøge er 9. januar 2015, og kommunen hjælper gerne lokale virksomheder med ansøgningen.
 

Kriterier for at blive socialøkonomisk virksomhed

 • Har et socialt-, sundheds- eller miljømæssigt formål
 • Overskud geninvesteres i virksomheden eller formålet
 • Sælger ydelser eller produkter på markedsvilkår
 • Har eget CVR-nummer og er uafhængig af den offentlige sektor og af tilskud fra det offentlige
 • Ansætter udsatte ledige i fleksjob, praktik eller forløb som eksempelvis afklaring eller mentorordning
 • Betaler løn og feriepenge efter overenskomst til medarbejderen alene for effektiv arbejdstid
   

Social StartUp

 • Social StartUp er Danmarks første accelerator for sociale iværksættere, der vil beskæftige udsatte ledige.
 • Over fem måneder får virksomhederne hjælp til at komme stærkt fra start, herunder intensiv professionel sparring og opstartskapital, netværk og matchmaking samt hjælp til yderligere fundraising.
 • Målet er at få etableret og udviklet en socialøkonomisk virksomhed, der skaber beskæftigelse for udsatte mennesker på et godt forretningsmæssigt grundlag.
 • Der udvælges 5 sociale iværksættere til første runde af programmet. Hver virksomhed får sin egen forretningsudvikler tilknyttet gennem hele forløbet.
 • Alle fem får tildelt 100.000 kroner i opstartskapital doneret af VELUX FONDEN. Der kan søges yderligere donationer fra en pulje på i alt 5 millioner kroner.

 

 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.