Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Vi søger netværksfamilier

Ikast-Brande Kommune søger netværksfamilier, som har lyst og overskud til at støtte en psykisk sårbar person.

Netværksfamilie-logo

Vi søger alle former for familier. Familier med eller uden børn, enlige osv. Det vigtigste er, at familien har lyst og overskud til at tage imod og snakke med et andet menneske, der har andre udfordringer i livet, end dem I som familie selv kender.  

Hvad får vi ud af det?

Som familie er I ikke bare med til at hjælpe et andet menneske. I får også mulighed for at give jer selv indsigt i og forståelse for, hvordan andre mennesker kan leve et hverdagsliv, som på mange måder ikke minder om det, I selv lever.

Det kan være utroligt givende og værdifuldt at møde et andet menneske, som har anderledes udfordringer. Det kan i høj grad være med til at perspektivere sit eget familieliv, og dermed kan venskabet berige både familien og den psykisk sårbare borger.

Et venskab med et psykisk sårbart menneske kan også være en unik mulighed for at opdage og forholde sig til den mangfoldighed, der findes blandt mennesker.    

Hvad kræver det?

Udover lyst og overskud kræver det, at I som familie kan afsætte tid til ca. 2 månedlige kontakter med den psykisk sårbare. Hvad I skal lave sammen aftaler I indbyrdes, men det kan fx være en snak over middagsbordet, en tur i skoven, i biografen eller lignende.

Man skal ikke have særlige faglige forudsætninger for at blive netværksfamilie. Der fokuseres på det ligeværdige forhold. Et frirum for den psykisk sårbare hvor der ikke lægges vægt på diagnoser og behandling.  

Hvem skal jeg kontakte?

Netværksfamiliekoordinatoren i Ikast-Brande Kommune formidler kontakten mellem familien og den psykisk sårbare person. Der lægges stor vægt på at finde det rigtige match, så udgangspunktet for et godt venskab er til stede fra begyndelsen.

Både familier og de psykisk sårbare borgere kan løbende hente råd og vejledning hos Netværksfamiliekoordinatoren.

Har du lyst til at høre mere om at være netværksfamilie til en psykisk sårbar, er du velkommen til at kontakte Netværkskoordinatoren i Ikast-Brande Kommune:

Birgit Bech, Socialpsykiatrisk Center Nord

Mobil: 5140 8233
E-mail: biped@ikast-brande.dk

 

 

 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.