Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Pressemeddelelse: Kandidater klædes på til valgkamp

Uddannelse af nye kandidater til Byrådsvalget i Ikast-Brande Kommune er i gang - og der er stadig mulighed for at deltage.

Alle kandidater, der stiller op til Byrådsvalget i Ikast-Brande Kommune, tirsdag den 19. november 2013, er blevet tilbudt et uddannelsesforløb, hvor de over 5 aftener bliver introduceret til kommunens virksomhed inden for forskellige emner og områder. Målgruppen er først og fremmest de nye kandidater, men de mere erfarne kandidater er naturligvis også velkomne.

Formålet med uddannelsesforløbet er primært at klæde kandidaterne godt på, så de kan bevæge sig på mere sikker grund, når de skal ud og føre valgkamp de næste måneder. Selvom vi er midt i forløbet lige nu, er der stadig mulighed for at springe på og deltage i de sidste møder.

På hvert enkelt møde er der - udover gennemgangen af konkrete emner - også plads til dialog med udgangspunkt i konkrete cases, ligesom tendenser for udviklingen og udfordringerne inden for emnerne bliver drøftet.

Hvert møde suppleres med en række faktaark om de berørte emner. Der gælder helt særlige spilleregler for forløbet, særligt et princip om fortrolighed, så kandidaterne ikke i den efterfølgende valgkamp må referere til politiske modstanderes udtalelser og spørgsmål på møderne.

Der har allerede været afholdt 2 møder:
Mandag den 9. september 2013 på Hotel Medi, Ikast:

 • Aktive borgere
 • På tværs-udfordringer (økonomi, demografi m.v.)

Tirsdag den 10. september 2013 på Ejstrupholm Hotel:

 • Klima, miljø og energi
 • Erhverv, arbejdsmarked, job og beskæftigelse

Om disse møder er der blandt andet sagt:

 • Gode og indholdsrige aftener, der har været meget interessante. Faktaarkene er rigtig gode og meget informative sammenholdt med plancherne fra møderne. Mødet om økonomi og mødet om arbejdsmarkedsforholdene og projekt Vestergade var meget oplysende.
 • Måden med dialog mellem Ikast-Brande Kommune og kandidaterne er meget givtigt, og der er jo ikke nogle af emnerne, der ikke er relevante.
 • Meget relevante emner - godt indhold, godt faktastof og fint med tid til spørgsmål.
 • Gad nok vide om alle de direktører og chefer fra kommunen bare forsøger at gøre os rigtig kedelige og "standardiserede" før de skal til samarbejde med nogle af os i byrådet i de næste fire år. Jeg må huske at bevare kontakten til verden "udenfor kommunen" hvis jeg skulle være så heldig at blive valgt ind.
 • Det specielle og positive jeg oplevede var foredragsholdernes energi og entusiasme. Man mærkede helt klart deres stolthed og glæde over deres job.
 • Min oplevelse var, at de der holdt indlæg, var meget godt inde i stoffet og forstod at gøre det vedrørende.
 • Jeg synes, at det er et rigtigt godt initiativ af Ikast-Brande Kommune, og det har været udbytterigt at deltage til informationsmøderne, idet jeg har fået et bedre indblik i det kommunalpolitiske system på en lavpraktisk måde.
 • Det, at det er absolut upolitisk og relativt slavisk i sin gennemgang, viser tingene i rette sammenhæng, - råt for usødet..!
 • For mig har det været en virkelig god mulighed for at lære min kommune og dens stærke såvel som svagere sider og udfordringer at kende.


Forude venter følgende møder, og er du kandidat, er du meget velkommen til at deltage:

Tirsdag den 17. september 2013 på Hotel Dalgas, Brande:

 • Sundhed
 • Uddannelse

Onsdag den 18. september 2013 på Pårup Kro:

 • Velfærdsservice og specialområder (mennesker med særlige behov)

Mandag den 30. september 2013 på Ikast-Brande Rådhus:

 • Praktiske forhold (kommunale hverv, vederlæggelse m.v.)

 

Alle møder er fra kl. 17.00 - 19.30.

Pressen er inviteret til at deltage i møderne fra kl. 19.15 for at overvære sidste del af mødet og eventuel efterfølgende tale med nogle af kandidaterne.

 

Ønsker I yderligere information om kandidatuddannelsen, kan I kontakte:

Kommunaldirektør Henning Hansen, tlf. 99 60 40 11 - mobil: 20 27 97 77 - e-mail: hehan@ikast-brande.dkMed venlig hilsen
Henning Hansen
Kommunaldirektør

 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.