Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

"Vis din personlige værdi på nettet" - Foredrag ved Henrik Qvottrup

Du kan bruge personlig branding i jagten på dit næste job på nettet. Branding lyder måske som noget lige lovligt smart i en fart, som kun er for virksomheder og kendte mennesker.

Henrik Qvottrup

- Man skal skabe mere værdi, ved at bidrage med noget andre mennesker kan bruge til noget. Det kan være faglig viden på en inspirerende måde, fortæller direktør Henrik Qvottrup under sit foredrag om "Personlig branding på nettet" 21. marts i Jobboxen.

Han driver konsulentvirksomheden BrandOffice i Ikast, som arbejder med branding og kommunikation.

Egentligt kommer ordet "branding" fra det amerikanske ord for at brændemærke kvæg i Det Vilde Vesten.

- I dag brændemærker vi noget med værdi, så du føler en større værdi, ved det du ser, sagde Henrik Qvottrup og gav et eksempel med to flasker vand, som man kan købe i butikker. Den ene var en mærkevare, som var fire gange dyrere end det ukendte mærke.

- Branding handler simpelthen om at skabe værdi, og modsat hvad mange mennesker måske tror, handler det ikke kun om at sælge sig selv, påpegede Qvottrup over for tilhørerne.

Når branding bliver personligt

- Personlig branding handler om at have klare værdier og vise, at du står for noget, så folk tager stilling til dig, lyder det fra Qvottrup.

Som han gjorde opmærksom på, bruger mange arbejdsgivere, inklusiv ham selv, internettet til at samle oplysninger om en person, som søger arbejde hos virksomheden. Derfor handler det også om at bruge nettet og sociale medier som Facebook, Twitter og LinkedIn til at vise de værdier, man gerne vil vise til en mulig arbejdsgiver.

- Man skal sikre sig, at en arbejdsgiver ser det, man gerne vil have, at han skal. Man skal gøre op med sig selv, hvilke værdier man har, og hvad man er god til, som man gerne vil vise, fortæller Qvottrup.

Vis, du kan skabe værdi

Henrik Qvottrup anbefaler at lave en liste over, hvilke værdier man gerne vil signalere på nettet. Det kan f.eks. være engagement, arbejdsomhed eller at man har humor. De valgte værdier skal man så forsøge at få til at gå igen på ens profiler og eventuelle blogindlæg på nettet. Hvis man er kreativ, skal man for eksempel vise det i stedet for bare at skrive det.

Derfor handler det om at vise over for arbejdsgiver, hvordan du kan bidrage med værdi til virksomheden. Vær opmærksom på at bidrage med positive vinkler eller løsninger på problemer, som du kommenterer på nettet. Man skal kort sagt dele sin viden.

- Deltag i diskussioner og debattér på nettet på baggrund af din faglighed, siger Qvottrup.

Gode råd fra Henrik Qvottrup om personlig branding på nettet

Det er vigtigt, at du viser klare holdninger og værdier, at du får folk til at tage stilling til dig, at du leverer en værdi for modtageren, viser konsistens og at du er effektiv.

Skriv fem værdier op, som du kan levere overfor en arbejdsgiver og lad det skinne igennem på dine net-profiler (LinkedIn, Facebook, blogindlæg osv.). Hvis der er ting på dine profiler, som ikke viser disse værdier eller signalerer noget helt modsat, så overvej at skære det væk.

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.