Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Brug LinkedIn som et vigtigt redskab i din jobsøgning

Morten Vium fortalte i Jobboxen den 21. februar om, hvorfor LinkedIn er et vigtigt redskab for jobsøgende. Der er nemlig flere og flere private virksomheder, der anvender LinkedIn i deres rekrutteringsindsats, hvilket gør det til et relevant redskab for jobsøgende.

Morten Vium

Når man opretter sin personlige profil på LinkedIn, er der forskellige parametre, der skal være på plads, for at man får værdi ud af sin tilstedeværelse. Tænk over, hvilke ord din kommende arbejdsgiver anvender i søgninger på LinkedIn. Hvilke ord vil du gerne findes på? Brug de ord i din beskrivelse af dig selv på din profil.

Et tip fra Morten Vium er at tjekke, hvilke ord medarbejdere fra de virksomheder, du søger hos, anvender i deres profiler. Husk dog, at det ikke er tilladt at kopiere direkte fra andre profiler. Du kan også bruge ordene for de kompetencer, der står i de jobopslag, du søger på.

Desuden er det vigtigt, at du udfylder din profil med så mange relevante oplysninger, at dem, der besøger din profil, at får et klart billede af, hvilke kompetencer du har, og hvilke resultater du tidligere har leveret for en virksomhed. Som Morten Vium fortæller: "Jo mere du har udfyldt din profil, jo mere troværdig fremstår du."

Meget vigtig er din professionelle overskrift, som bliver vist sammen med dit billede ved søgninger. "Din overskrift er altafgørende for, hvor mange der kommer ind og ser din profil. Det er en opsummering af hele din professionelle profil. Den overskrift skal sælge dig, og hvad du kan," fortæller Morten Vium. "Du har kun 120 tegn i overskriften til at forklare, hvorfor en virksomhed skal ansætte dig," fortsætter Morten.

Når en person besøger din profil kan du give en mere uddybende fremstilling af, hvem du er i feltet for en beskrivelse. "Når vedkommende er kommet ind på din profil, fortæller du arbejdsgiver om din personlige profil. Det er tekst, der normalt er svær at putte i det klassiske CV-format," siger Morten Vium.

LinkedIn giver mulighed for, at du kan fortælle om de stillinger, du har og tidligere har haft. Her fortæller du din kommende arbejdsgiver om de opgaver og ansvar, du har haft samt om de resultater, du har skabt i de stillinger. Hvad har du givet af værdi til virksomheden? Vælg dine ord med omhu - de bliver nemlig også brugt i LinkedIns søgemaskiner.

Når din profil er opsat, er det næste skridt at deltage i diskussioner i grupper, der er relevante for din branche. "Også når du har fået et job er netværket vigtigt. Giv værdi til dit netværk - del din viden, som dit netværk kan bruge i deres arbejde," opfordrer Morten. "Finder du relevante stillingsopslag, så send dem gerne videre til folk i dit netværk, hvor kompetencerne passer. Modtageren bliver bekræftet i, at netværket virker - og det styrker relationen mellem jer. Det er en del af den hemmelige strategiske plan med, hvordan du bruger LinkedIn - del og hjælp dit netværk."

Med de afsluttende ord fra Morten fortæller en kvinde blandt publikum, at hun i december 2012 var dyb modstander mod at være på LinkedIn. Men hun har ændret holdning og siger nu: "Det virker!"

Vil du gerne have hjælp til at få oprettet din profil på LinkedIn, er du meget velkommen til at kontakte Virksomhedskonsulent og underviser i LinkedIn Henrik Nielsen på e-mail: henrn@ikast-brande.dk eller på telefon: 2365 7252.

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.