Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Bibliotek vinder kulturpris

Biblioteks- og Kulturforeningens Kulturpris 2013 går til Ikast-Brande Kommunes Biblioteker for initiativet læsegrupper for "folk med ondt i livet".

Billede af prismodtagerne fra Ikast -Brande Bibliotek
Stående fra venstre: Bibliotekar Annette Rosendal Nielsen, teamkoordinator for børn bibliotekar Lisbeth Bjørn Hansen og biblioteksleder Martin Lundsgaard-Leth.

 

Innovativt projekt med litterære og sociale emner

Ikast-Brande Kommunes Biblioteker modtog mandag aften Kulturpris 2013 for et spændende initiativ med læsegrupper for "folk med ondt i livet". Prisen, som er på 10.000 kr. blev uddelt af Biblioteks- og Kulturforeningen i Region Midtjylland ved foreningens generalforsamling.

Bestyrelsen faldt blandt de 6 ansøgere specielt for projektet i Ikast-Brande, hvor der blandt andet er lavet en læsegruppe for brugere af værestedet "Den Blå Café", som er et åbent tilbud til alle psykisk sårbare og sindslidende borgere i Ikast-Brande Kommune. Det innovative projekt indeholder andre aspekter end udbredelse af litteraturen, idet det sociale aspekt er mindst ligeså vigtigt for brugerne.

Et eksempel til efterfølgelse

'Jeg er stolt over at kunne overrække Kulturpris 2013 til Ikast-Brande Kommunes Biblioteker, som med deres projekt har vist viljen og evnerne til nytænkning, udvikling og innovation, og som fuldt ud lever op til formålsparagraffen i kulturprisens fundats', udtaler formanden for Biblioteks- og Kulturforeningen i Region Midtjylland, Steen B. Andersen.

'Der ydes med projektet en rigtig stor indsats for de allersvageste i samfundet og det er virkelig et prisværdigt initiativ. Det handler om borgere, som ikke normalt kommer på biblioteket, så uden dette projekt, ville de ikke have en chance for at få litterære input. Det sociale aspekt for de involverede borgere er ligeledes af uvurderlig værdi, så det er et rigtig fint eksempel til efterfølgelse i andre kommuner', slutter formanden.

En oase med fællesskab og indhold

Læsegrupperne giver deltagerne en fællesskabsfølelse, som de kan have svært ved at få ad andre veje. En god læseoplevelse kan meget let føre til snak om svære, udfordrende og tabubelagte emner, og deltagerne får derigennem et helt nyt indhold i tilværelsen. Læsetimerne giver en oase midt i et til tider kaotisk liv.

 

 

For yderligere oplysninger:

  • Steen B. Andersen, formand for Biblioteks- og Kulturforeningen i Region Midtjylland, tlf. 3057 9985
  • Rolf Hapel, sekretær i Biblioteks- og Kulturforeningen i Region Midtjylland, tlf. 8940 9300

    Kulturprisen for Region Midtjylland skal fremme kulturelle og biblioteksmæssige initiativer, og kan gives til enkeltpersoner, grupper, biblioteker eller andre institutioner i regionen. Modtagere af kulturprisen skal have ydet en bemærkelsesværdig, nytænkende og inspirerende indsats for kulturen og bibliotekstanken i bred forstand.

 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.