Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Pressemeddelelse: Sound Satellite - Verdens premiere

Sound Satellite, som er et multifunktionelt, men enkelt byrumsmøbel til unge i provinsen, har premiere i to byer synkront. Byrumsmøblerne som står foran biblioteket i både Ikast og Nørre Snede og de er skabt for at skabe en platform til de unges spontane møder, i en scenografi af musik, bevægelse og drømme.

I er ikke en overset gruppe som vi blot venter på bliver voksne
onsdag den 19. juni klokken 10.30 vil Ikast-Brande Kommune puffe lidt til horisonten og fejre at de unge er derude. Det vil vi gøre med en verdenspremiere på byrumsmøblet Sound Satellite.

Kommunen betragter Sound Satellite som en mulighed for at invitere de store børn ud i byrummet. Tovholder Jeanette Ishi Lehn, Ikast-Brande Kommune siger: "Vi drømmer om at vores børn og unge får en langt mere markant indflydelse på deres eget lokalområde. Vi har brug for deres input og nuancer, og for at de får mod på at melde aktivt ud omkring hvad de faktisk ønsker sig af aktiviteter i deres by og omkring deres skole og fritidsliv".
Ikast-Brande Kommune vil med Satelitterne sende et signal til de unge: "Vi vil gerne kommunikerer på jeres præmisser.  I er ikke en overset gruppe som vi blot venter på bliver voksne".
Målgruppen er primært store børn 10 og 15 år. Satellitten fanger dem på vejen hjem fra skole, på vej til fest, på vej ud i livet mens de venter på hinanden.

Musik fællesskab, Verbal graffiti væg og Syntetisk talerobot
De to internt forbundne satellitter i Ikast og Nørre Snede har trådløs internetforbindelse, så de unge kan koble sig på Internettet med deres bærbare, og skrive stilen færdig i en fritime. Eller tjekke mails indtil kæresten får fri.

Det interne netværk betyder også at de unge, som hænger ud på Satellitterne, har mulighed for at kommunikere med hinanden i et lukket kredsløb via SMS-beskeder. Satellitten viser beskederne på en lille lysvæg i begge satellittens ene "hjørne". Hver besked bliver læst op af en syntetisk talerobot, så det er nemt at give vennerne fælles besked om, at man kommer lige om lidt, eller forældre kan ved en SMS få robotten til at kalde børnene hjem til aftensmad.

Den verbale graffiti væg
De fleste blinde webbrugere benytter talesyntese i forbindelse med oplæsning på internettet. Ideen med en syntetisk talerobot i satellitten, er dels at gøre den verbale grafittivæg tilgængelig for blinde og svagtseende, men ikke mindst at gøre væggen overraskende og sjov. En flok teenagere der sidder og snakker om kærester og kærlighed, kan overraskes af en SMS besked som får talerobotten til at udbryder "jeg elsker dig" med syntetisk stemme.

Man kan også skabe et sprog på egne præmisser. SMS'er man for eksempel koden ".s$bot ^i hn r flot" til satellitten vil talerobotten sige "dot-snoller-bot- Pia-hun-er-flot".

Sidst, men vigtigst kan man overføre sin musik fra mobilen via Bluetooth til satellitten som så afspiller musikken. At dele sin yndlings musik med vennerne er en af mange måder at vise sin identitet og skabe fællesskaber når man er ung, og nu er der en mulighed for, i byrummet at udvide lyden fra mobilen ud i et afgrænset fælles rum.
Biblioteket i Ikast og Nørre Snede kan via samme softwear reklamere for deres bøger ved at afspille uddrag af lydbøger via internettet.
Lydniveauet er indstillet, så det ikke kan høres længere væk en 5 m. fra satellitterne.

Indvielsen i Nørre Snede
Til Indvielsen i Nørre Snede på onsdag den 19. juni klokken 10.30 vil Carsten Kissmeyer holde indvielsestalen for 150 børn fra 3. til 8. klassetrin på Nørre Snede skole. 50 af børnene vil efter talen underholde med stomp anført af Mads Jacob Haagen fra Stomp.dk og hele sceancen afsluttes klokken 11.00 med en overraskelse.

Indvielsen i Ikast
Ikast følger samme program, her holdes talen klokken 10.30 af Byrådsmedlem Kirsten Mørup, og Stomp musikken udføres af børn fra 4. klasse i Østre skole i Ikast. Uffe Birk står for stompen med velvillig bistand til Ikast Musikskole.
Alle er velkomne til arrangementerne i Nørre Snede og Ikast.

Spørgsmål -kontakte
Tovholder, Jeanette Ishi Lehn - tlf. nr. : 9960 3303

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.