Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

PRESSEMEDDELELSE - Sommeren er højsæson for spritulykker

I sommermånederne sker der flest spritulykker på vejene. Derfor er Ikast-Brande Kommune med i en landsdækkende kampagne mod spritkørsel. Den skal få flere til at droppe alkohol, hvis de skal køre hjem efter en fest eller middag.

 Spritkampagne

I løbet af juni måned vil bilister her i kommunen og i resten af landet møde over 3000 store plakater langs vejene, hvor der står: "Hvem kører hjem?".

Formålet er at minde folk om, at aftale hvem der holder sig ædru og kører hjem, inden man tager ud til en middag eller fest.

Når der først er taget hul på en flaske øl eller vin, kan det være svært at holde styr på, hvor meget man har fået at drikke. Derfor kan man risikere at sætte sig bag rattet med for meget alkohol i blodet, selv om man ikke føler sig påvirket.

  • Der sker flere spritulykker på vejene om sommeren end i juletiden. Vi vil gerne være med til at forhindre, at de her dybt tragiske ulykker sker. Derfor støtter vi op om kampagnen, der skal få flere til at droppe alkohol, når de skal køre hjem, så vejene kan blive mere sikre, siger Ib Lauritsen, Formand for Teknik- og Miljøudvalget i Ikast-Brande Kommune.

Hele 63 kommuner deltager i kampagnen mod spritkørsel, der er lavet i samarbejde med Rådet for Sikker Trafik, Politiet og TrygFonden. Politiet vil desuden i løbet af sommeren have ekstra fokus på spritkontrol på vejene.

Drinks uden sprut - kan man det?

I en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden siger hver tredje, at de ville være mere tilbøjelige til at drikke mindre alkohol eller helt fravælge alkohol, hvis de havde et indbydende alternativ.

  • Når folk er til en middag eller fest, så drikker de ofte alkohol, fordi de vil være med i festen og oplever det forventes af dem. Det er et problem, hvis de er i bil. Derfor hjælper man sine gæster ved at servere velsmagende drikke uden alkohol, siger Michelle Laviolette, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Dansk Bartender Laug har lavet flere opskrifter på alkoholfri drinks for Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden. Link til  opskrifterne - på Facebook

På Facebook-siden kan du desuden blande dig i debatten med de 62.000 andre, der allerede støtter kampen mod spritkørsel.

Har du spørgsmål, kan du kontakte:
Lene Krogh
, Ingeniør, Ikast-Brande Kommune,
på telefon 99 60 32 53.
Rikke Brams, Pressekonsulent, Rådet for Sikker Trafik,
på telefon 26 49 22 45.
Søren Ørsted Pedersen, Pressekonsulent, Rådet for Sikker Trafik,
på telefon 22 32 70 09.
Michelle Laviolette, Projektleder, Rådet for Sikker Trafik,
på telefon 24 96 11 44.

 Fakta:

  • 9 ud af 10 spritbilister er mænd.
  • Spritulykker sker oftest i aften- og nattetimerne fredage og lørdage.
  • Der er flest spritulykker om sommeren.
  • Der sker flest spritulykker på landet.
  • Det er typisk biler eller knallerter, der er involveret i spritulykker.
  • Alkohol er stadig en af de største dræbere i trafikken.

Antal dræbte i ulykker, hvor en spritpåvirket fører af et motoriseret køretøj har været involveret, fordelt på politikredse i perioden 2007-2011(kilde: Vejdirektoratet):  

Politikreds Dræbte 
Bornholm 2
Fyn 34
Kbh. Vestegn 9
Købnehavn 11
Midt- Vestjylland 34
Midt- Vestsjælland 35
Nordjylland 43
Norsjælland 13
Syd- Sønderjylland 35
Sydsjæll. / Lolland-Falster 35
Syd- Østjylland 29
Østjylland 44
Total 324


Herunder antal alvorligt tilskadekomne i ulykker, hvor en spritpåvirket fører af et motoriseret køretøj har været involveret, fordelt på politikredse i perioden 2007-2011:

Politikreds Alvorligt tilskadekomne
Bornholm 18
Fyn 185
Kbh. Vestegn 57
Købnehavn 85
Midt- Vestjylland 323
Midt- Vestsjælland 133
Nordjylland 246
Norsjælland 81
Syd- Sønderjylland 197
Sydsjæll. / Lolland-Falster 142
Syd- Østjylland 173
Østjylland 149
Total 1698

 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.