Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Ledige på cykeltur - fra Ikast til L´Alpe d´Huez

17 kontanthjælpsmodtagere fra Ikast-Brande Kommune drog den 10. juni kl. 10.00 ud på en længere cykeltur. Nærmere bestemt 1.300 km fra torvet i Ikast til toppen af L´Alpe d´Huez i Frankrig. Turen på de 1.300 km er planlagt til at vare elleve dage.

Jeg vil, jeg kan

Projekt "Jeg Vil - Jeg Kan"
Under titlen "Jeg Vil - Jeg Kan" skal de ledige finde frem til deres egen indre vilje og tro på, at de kan det, de vil. En alternativ måde at finde frem til, hvilken uddannelse eller hvilket job de ønsker, når de kommer hjem igen. 
 
Cykelturen giver de ledige redskaber til at kunne fokusere og gør dem i stand til selv at komme videre i deres liv. Projektet, der nu har kørt i tre måneder i Ikast med træning til turen, giver samtidig de ledige noget at stå op til og se frem til i deres hverdag.

Jobcenter Ikast-Brande cykler med
Jobcenter Ikast-Brande samarbejder med coachingfirmaet Forward Presence, der skal lære de ledige at sætte mål i deres eget liv. Jobkonsulent Bo Inglev fra Jobcenter Ikast-Brande er selv en cykelentusiast og har derfor tilbudt at cykle med.
- Vi får folk fysisk i form og giver dem mental sparring og nærvær. Vi giver dem kærlighed, men også konsekvens, har direktør for Forward Presence, John Axel, tidligere udtalt til TV/Midt-Vest.

Da kirkeklokkerne fra Ikast Kirke slog 10 slag, satte de 17 cyklister af for at starte turen sydpå.
- Jeg håber, I er klar, for det her bliver fantastisk, lød det lige inden cykelhjulene rullede fra torvet i Ikast med kurs mod Frankrig.

Følg med på en hjemmeside
Undervejs vil deltagerne blogge fra hjemmesiden www.jegviljegkan.blogspot.dk med nyheder fra deres tur, samt på Facebook-siden "Jeg Vil - Jeg Kan". Siden vil berette om de mange udfordringer, de ledige kommer igennem, og de succeser de opnår.

Træningstur ved Herning
Kr. Himmelfartsdag testede cykelrytterne deres form på en strækning på 104 km ved Herning Motionscykelløb. Godt 500 cyklister deltog - heriblandt de 17 kontanthjælpsmodtagere.
- De fleste danskere behersker det 2-hjulede instrument. Men at cykle en rute på 104 km er for mange en uoverstigelig forhindring. At gennemføre en sådan tur er derfor en enorm sejr, fortalte jobkonsulent Bo Inglev, der nu også cykler med til Frankrig.

Konceptet blev afprøvet sidste år i Herning med en cykeltur til Milano, hvor 38 ud af de 50 deltagere efterfølgende kom videre i job eller uddannelse.

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.