Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

28 ledige i Ikast-Brande Kommune vil starte nye virksomheder

Kl. 09.30 den 3. juni stod en flok ledige klar til at indtage pladserne i Jobboxen. Ledige i Ikast-Brande var inviteret til informationsmøde om IdéFabrikken – et nyt initiativ for ledige i kommunen, der har vilje og motivation til at blive iværksættere.

Informationsmøde om IdéFabrikken

IdéFabrikken blev startet med et informationsmøde i Jobboxen på Ikast Rådhus, hvor projektleder Henrik G. Qvottrup fortalte om forløbet på fire moduler, der rækker over 50 uger.

I den første del af projektet, der starter den 5. august 2013, vil de kommende iværksættere arbejde fra Ikast Bibliotek fra kl. 08.00 til 15.00. De får blandt andet undervisning i at udarbejde en forretningsplan, som løbende vil blive tilrettet, efterhånden som iværksætterne bliver mere klare over, i hvilken retning deres idéer skal udfoldes.

Erhvervsdrivende som mentorer

Senere bliver iværksætterne tilknyttet hver deres mentor fra erhvervslivet inden for den branche, hvor deres idéer hører til. De hjælper med at identificere de faldgruber, de selv har oplevet, og giver deres erfaringer videre til iværksætterne fra Ikast-Brande Kommune.

Fra Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande deltog også iværksætterkonsulent Annette S. Bruhn, der hjælper og vejleder kommende iværksættere.

- Det er det flotteste forløb for ledige, der nogensinde er udbudt. Normalt får ledige tilbudt et lignende forløb - men kun som 6 ugers selvvalgt uddannelse. I får mulighed for at få 50 uger - det er virkelig flot, sagde Annette S. Bruhn fra Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande under informationsmødet.

Iværksættere med vilje og motivation

Projektet er ikke afhængig af, hvilken uddannelse de ledige har. De skal have mod og lyst til at blive iværksættere. Undervejs bliver iværksætterne vurderet af Henrik G. Qvottrup. Ingen bliver tvunget ud i forløbet, hvis de alligevel ikke vil være selvstændige. De ledige kan stoppe i forløbet, når de vil, og gå tilbage til at blive jobsøgende.

Efter informationsmødet kunne de ledige snakke med Henrik G. Qvottrup eller en jobkonsulent og skrive sig på en tilmeldingsliste til IdéFabrikken. Hele 28 personer har vist interesse og er nu skrevet op. I løbet af sommerferien kontakter Henrik G. Qvottrup de tilmeldte 28 personer, og han vil vurdere, om de ledige har tilstrækkelig med vilje og motivation til at deltage i IdéFabrikken.

Nåede du ikke med til informationsmødet?

Er du ledig, og er du interesseret i at deltage i IdéFabrikken, kan du høre mere om dine muligheder ved at kontakte Henrik G. Qvottrup på telefon: 2494 6658 eller på e-mail: hq@brandoffice.dk
Det er et krav, at du har været ledig i mere end tre måneder ved projektstart den 5. august 2013.

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.