Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Sundere mad i kommunens haller

Som den første kommune i Danmark har Ikast-Brande snart fået 8 af sine haller godkendt til at bære Nøglehulsmærket. Det betyder sundere alternativer på menuen til brugerne. En landsholdsspiller, Facebook og events er en del af projektet.

I løbet af de næste par måneder forventes 8 haller i Ikast-Brande Kommune, at være det der kaldes Nøglehuls-certificeret. Det betyder, at cafeterierne skal tilbyde mad, som lever op til en række krav om at indeholde mindre fedt, sukker og salt samt passende portionsstørrelser og mere frugt, grønt og fuldkorn. Kommunens sundhedskonsulenter har derfor været i gang med at undervise og inspirere til ændringer og øget udbud af sundere mad i cafeterierne. Der er ydet støtte til projektet fra Sundheds- og Omsorgsudvalget og Kultur- og Fritidsudvalget.

Se mere på kampagne-hjemmesiden

Hjælp fra 7.b
Det er eleverne fra 7.b på Ejstrupholm Skole, som har foreslået, at det var en god ide at arbejde med sundere mad i hallerne. Dette blev kåret som den bedste ide ud af mange gode forslag fra eleverne, da Ikast-Brande Kommunes sundhedsafdeling bad dem om at hjælpe med ideer til, hvordan kommunen kan hjælpe familier, børn og unge med at blive sundere. Sund mad giver mere energi og overskud, og derfor lytter kommunen til 7.b og handler på deres ønske om nogle sundere alternativer i hallerne med dette projekt, som kaldes "Sundere mad i hallerne".

Landsholdspiller med i projektet
Håndboldspilleren og landsholdspiller Susan Thorsgaard er tilknyttet projektet og er med til at støtte, udvikle og rådgive hallerne. Hun har en naturlig interesse for sundhed, da hun uddanner sig til bachelor i sundhed og ernæring.

Dialog om sundere mad på Facebook
Ikast-Brande Kommune har også oprettet en Facebook-side for blandt andet at sætte fokus på myter om kost og motion og for at få en konstruktiv dialog med borgerne om sund kost. Billeder af sunde og usunde menuer vil kunne ses sammen med informationer om, hvor meget fedt de indeholder, og hvor lang tid man skal motionere for at forbrænde dem. Siden skal desuden bruges til at spørge, lytte, reflektere og videreudvikle menuerne i hallerne og gøre brugerne af Facebook-siden til effektive ambassadører. Du finder siden på: www.facebook.com/etsunderevalg.

Kick off event
De 8 haller vil i løbet af de næste par måneder markere, at projektet er skudt i gang. Hver hal vil afholde en lille "kick off event", hvor der bliver smagsprøver på de sunde menuer, konkurrencer, spillere fra FCM Håndbold, FCM fodboldakademi og udøvere fra Brande Taekwondo Klub kigger forbi, og der bliver mulighed for at få et gratis mini sundhedstjek. Hold øje med avisen for at se, hvornår det sker i din hal.


Yderligere information:
Kontakt projektleder Charlotte Rosenquist, tlf. 99 60 31 07 - e-mail: chros@ikast-brande.dk

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.